რატომ უნდა მივირთვათ ყოველდღე ჭვავის პური? - Marao

რატომ უნდა მივირთვათ ყოველდღე ჭვავის პური?

2015-10-29 16:31:27+04:00

ჭვავის და ხორბლის ფქვილი შეიცავს ცილას, E, PP და B ჯგუფის ვიტამინებს. ასევე, ჭვავის ფქვილში შედის კალიუმი, მაგნიუმი და სხვა სასარგებლო მინერალები.

სწორედ ამ შემცველობის შედეგად პურში ჭვავისა და ხორბლის შეხამებით უამრავ სარგებლობას ვანიჭებთ ორგანიზმს:

*ასტიმულირებს თავის ტვინის მუშაობას;

*ხელს უშლის ორგანიზმში თავისუფალი რადიკალების წარმოქმნას;

*დადებითად მოქმედებს კანისა და თმის მდგომარეობაზე;

*გვიუმჯობესებს განწყობას და გვიხსნის დაღლილობას;

*ამაღლებს სტრესის მიმართ ბრძოლისუნარიანობას;

*გვეხმარება წონის შენარჩუნებაში.