ყველასთვის ცნობილია, რომ ფრანგებს ყველაზე მრავალფეროვანი კულინარია აქვთ და ამასთან, საკმაოდ ნოყიერ საკვებს ეტანებიან, წონასთან პრობლემები კი, ამერიკელებისგან, გერმანელებისა და უკრაინელებისგან განსხვავებით, არასდროს აწუხებთ.
საკვირველია, რადგან ფრანგები ხომ ტონობით ყველსა და პურს მიირთმევენ, დიდი რაოდენობით ალკოჰოლს იღებენ, მაგრამ ფორმაში ყოფნას ყოველთვის ახერხებენ.
ახლახან გამოქვეყნებული ახალი კვლევის შედეგებით, გაირკვა, რომ საქმე ყველშია, რომელთა უმრავლესობა აჩქარებს მეტაბოლიზმს.
დანიელმა მკვლევარებმა კოპენჰაგენის უნივერსიტეტიდან, შემდეგნაირი კვლევა ჩაატარეს - აიღეს 15 ჯანმრთელი ფრანგის შარდი და განავალი, რომლებიც რეგულარულად მიირთმევდნენ ყველს და სვამდნენ რძეს. ზოგიერთი მათგანი კარაქსაც ხშირად მიირთმევდა.
აღმოჩნდა, რომ რძის პროდუქტების მოყვარულებს დადებითი ფუნქციის ნაწლავური ბაქტერიები აქვთ. მათ კუჭში ცხიმის მწველი ნივთიერებების მაღალი დონეა და საჭმლის გადამამუშავებელი სასარგებლო ფერმენტები გამოიყოფა. დამტკიცდა, რომ ბუტირატას მაღალი მაჩვენებელი ადაბლებს ქოლესტერინის დონეს, საუკეთესოა მეტაბოლიზმისთვის და გაცხიმოვნების პროფილაქტიკისთვის. გაგრძელება