რამდენი სახეობის ყავა არსებობს და როგორ მზადდება თითოეული მათგანი - Marao

რამდენი სახეობის ყავა არსებობს და როგორ მზადდება თითოეული მათგანი

2017-09-16 12:52:33+04:00

ყავა ყველაზე პოპულარული სასმელია. დილა მის გარეშე წარმოუდგენელია. ყავის უამრავი სახეობა არსებობს.

ესპრესო - ყველაზე პოპულარული ყავაა. მის საფუძველზე ათეულობით ყავას ამზადებენ.

რისტრეტო - იგივე ესპრესოა, ოღონდ მცირე მოცულობის. მზადდება აპარატში იტალიელები მას აღმერთებენ.

ამერიკანო - ესპრესო, რომელსაც წყალი დაუმატეს, მაგრამ ჭიქა 1/3-ით შეავსეს.

კაპუჩინო - ყავა, რძე და ათქვეფილი ნაღები. ნაზი და არომატული სასმელი.

ლატე - ემატება სეროფი: კარამელის, ვანილის, ნუშის... ესპრესოს რძეში ურევენ და არა კაპუჩინოს შემთხვევაში, როცა რძეს უპატებენ ყავას.

რაფ-ყავა - ესპრესო, ნაღები და ვანილის შაქარი. თუ სხვა ყავაში ინგრედიენტებს მზა სასმელში უმატებენ, რაფ-ყავის მომზადებისას ნაღებსა და ყავას ერთად თქვიფავენ.

Фотография:  в стиле , Обзоры – фото на InMyRoom.ru

ფლეტ უაითი - ის 80-იანი წლებში ავსტრალიაში მოიგონეს. მას ესპრესოს, რძისა და რძის ქაფისგან ამზადებენ.

მოკაჩინო - უბრალოდ "მოკო". ყავას ემატება ცხელი შოკოლადი, სეროფი ან კაკაო.

მაკიატო - ყავაში აკურატულად ჩდებული ათქვეფილი რძე.

გლიასე - ცივი ყავა, რომელსაც ვანილის ნაყინს უმატებენ.

კონ პანა - ათქვეფილი ნაღების მოყვარულთა ყავის სასმელია.

ვენურად - ყავის, ათქვეფილი ნაღების მიქსია. ზოგჯერ უმატებენ ქოქოსის ფანტელს, დაფქვილ დარიჩინს, კაკაოს.

Фотография:  в стиле , Обзоры – фото на InMyRoom.ru

ამერიკული - ამერიკანოში არ შეგეშალოთ. დაფქვილი ყავისა და ცხელი წყლის ხსნარია.

თურქულად - ჯეზვეში მოხარშული ყავაა.

ირლანდიურად - ესპრესოს, ნაღების, ყავისფერი შაქრისა და ირლანდიური ვისკის ნაზავია.

ფრაპე - ესპრესო, შაქარი და წყალი უნდა აითქვიფოს. შემდეგ ემატება ყინული და რძე.

ვიეტნამური - შედედებული რძისა და ესპრესოს ნარევს ემატება რძე და ნაღები.

კოლდ ბრიუ - მოხარშული და სწრაფად გაცივებული ყავა.

იხილეთ ასევე: ნალექიანი ყავა ბათუმურად