რატომ უნდა ვჭამოთ ალუბალი, 10 სასარგებლო თვისება - Marao

რატომ უნდა ვჭამოთ ალუბალი, 10 სასარგებლო თვისება

2019-07-08 10:52:45+04:00

ალუბალი - ზაფხულის ფერადი და სასარგებლო ხილი მდიდარია ვიტამინებით, მინერალებით და რაც მთავარია, დაბალკალორიულია. იცით მისი სასარგებლო თვისებები?

  1. ალუბალში შემავალი ნივთიერებები აუმჯობესებენ ტვინის მუშაობას.
  2. ალუბლის ფოთლის ნაყენი გამოიყენება ხველებისა და ბრონქიტის დროს.
  3. 10 ცალი ალუბალი სარგებლიანობით ერთ აბ ასპირინს უტოლდება.
  4. ალუბალში შემავალი ანტივირუსული და ბაქტერიციდული ნივთიერეები ებრძვიან ღრძილების ანთებას.
  5. ალუბლის ნიღაბი ებრძვის კანის ზედმეტ ცხიმიანობას და ამცირებს ფორებს.
  6. ალუბალში შემავალი ნივთიერებები აძლიერებენ გულის კუნთს და იცავენ მას დაავადებებისგან.
  7. ალუბლის წვენი სასარგებლოა სისხლნაკლულობის დროს. აგრეთვე, ჰემოგლობინის ასწევად.
  8. ალუბალი ორგანიზმში ანადგურებს ისეთ მიკრობებს, როგორებიცაა: სტრეოტოკოკი და სტაფილოკოკი.
  9. ალუბლის ნაყენს სვამენ თირკმლებისა და ღვიძლის დაავადების დროს. მას თირკმლებიდან და შარდის ბუშტიდან მცირე კენჭები გამოაქვს.
  10. ალუბლის ხე უნიკალურია. მკურნალობისთვის გამოიყენება მისი ფესვი, ტოტები, ფოთლები, თავად ნაყოფი. ის საუკეთესო სისხლაღმდგენი და შარდმდენი საშუალებაა.