ალბათ, გაგისინჯავთ ბადრიჯნის და ყაბაყის ხიზილალა. გოგრის ხიზილალა თუ დაგიგემოვნებიათ? მას ძალიან პიკანტური გემო აქვს.
დაგჭირდებათ:
- გოგრა 500 გ
- ბულგარული წიწაკა 1 ც
- ხახვი 1 ც
- ნიორი 3 კბილი
- ტომატის პასტა 2 ს/კ
- მზესუმზირის ზეთი 50 მლ
- მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება:
- წიწაკა და ხახვი დაჭერით პატარა კუბებად და მოხრაკეთ ტაფაზე 5-7 წთ.
- გოგრა გაასუფთავეთ, დაჭერით კუბებად. დაუმატეთ ხახვს და წიწაკას და მოშუშეთ 25-30 წთ. მომზადებამდე 5 წუთით ადრე დააყარეთ მარილი, პილპილი, ნიორი და ტომატ-პასტა.
- ყველაფერი დააბლენდერეთ. თუ დაუმატებთ ძმარს (2 ს/კ ნახევარლიტრიან ქილაზე), შესაძლებელი იქნება მისი ზამთრისთვის შენახვა.
- მიირთვით პურზე წასმული.