10 უგემრიელესი სამარხვო კერძი საახალწლო სუფრისთვის - Marao

10 უგემრიელესი სამარხვო კერძი საახალწლო სუფრისთვის

2019-12-02 12:33:22+04:00


დეკემბრის დადგომასთან ერთად, ტრადიციულად, საახალწლო სამზადისიც დაიწყო. ეს ის პერიოდია, როცა ვრთავთ ნაძვის ხეებს, ვგეგმავთ, სად წავიდეთ წვეულებაზე, რა ჩავიცვათ, ვისთან ერთად შევხვდეთ პირველ იანვარს, როგორ გავატაროთ ახალი წლის პირველი დღეები, რა მოვამზადოთ საახალწლო სუფრისთვის და ა.შ.

საახალწლო ტრადიციული ღონისძიებებიდან გემრიელი კერძების მომზადება ყველა დიასახლისისთვის უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. გთავაზობთ გემრიელი სამარხვო კერძების იდეებს:

ფარშირებული წიწაკა ნიგვზიანი სოუსით

ინგრედიენტები:

  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 4-6 ცალი
  • მოხარშული ბრინჯი - 4-5 ს.კ.
  • ნიორი - 5 კბილი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნიგოზი - 100-130 გ
  • ქინძი - 30 გ
  • ძმარი - 2 ს.კ.
  • ზეთი - 2 ს.კ.
  • უცხო სუნელი - 1 ჩ.კ. (ნახევარი სოუსში, ნახევარი გულსართში)
  • მარილი და პილპილი

იხილეთ მომზადების წესი

კარტოფილის რულეტი სოკოთი

ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი - 10 ცალი
  • სოკო - 500 გ
  • ხახვი - 2 თავი
  • პამიდორი - 3-5 ცალი (შეგიძლიათ მოაკლოთ)
  • მარილი და პილპილი
  • მაიონეზი

იხილეთ მომზადების წესი

ბოსტნეული მაიონეზის სოუსში

ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი - 2-3 ცალი
  • სოკო - 200 გ
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • მაიონეზი - 100 გ
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • ყვითელი ყვავილი - 1/2 ჩ.კ.
  • უცხო სუნელი - 1/2 ჩ.კ.
  • წითელი წიწაკა, დაფქული
  • მარილი

მომზადების წესი

სოკოს "სტროგანოვი" - ბიფ-სტროგანოვის სამარხვო ალტერნატივა

ინგრედიენტები:

  • სოკო - 400 გ
  • ხახვი - 1-2 თავი
  • სოიის სოუსი - 1-2 ს.კ.
  • ფქვილი - 2 ს.კ.
  • წყალი - 250-350 მლ
  • მარილი და პილპილი
  • დაფნის ფოთოლი

მომზადების წესი

სამარხვო მაფინები თეთრი ბლის მურაბით

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი - 200 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • ვანილი
  • გამაფხვიერებელი
  • სამარხვო მარგარინი - 250 გ
  • თბილი წყალი - 4 ს/კ
  • თეთრი ბლის მურაბა - მოსართავად
მომზადების წესი

ქამა სოკო ნიგვზისა და წიწაკის ფარშით

ინგრედიენტები:

  • ქამა სოკო, დიდი ზომის - 6 ცალი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი
  • მწვანე ხახვი - 1 კონა
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • დაფქული ნიგოზი - 0,5 ჭიქა
  • ზეთი
  • მარილი
  • დაფქული წითელი წიწაკა

მომზადების წესი

ყავის სამარხვო ნამცხვარი შავი ქლიავის ჩირით

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი - 200 გ
  • სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
  • შაქარი - 150 გ
  • თაფლი - 2 ს/კ
  • დარიჩინი - 0,5 ჩ/კ
  • ილი (კარდამონი) - 0,5 ჩ/კ
  • დაფქული ჯანჯაფილი (კოჭა) - 1/4 ჩ/კ
  • მწიკვი მარილი
  • შავი ქლიავის ჩირი - 200 გ
  • დაჭრილი ნიგოზი - 2 ს/კ

მომზადების წესი

სამარხვო სალათა კივით

ინგრედიენტები:

  • სტაფილო - 1 ცალი, მოხარშული
  • კარტოფილი - 1 ცალი, მოხარშული
  • ქამა სოკო - 4 ცალი
  • ზეთი - 1 ჩ/კ
  • ლიმონის წვენი - 1 ჩ/კ
  • ტკბილი მდოგვი - 1 ჩ/კ
  • მაიონეზი (სამარხვო)
  • მარილი და პილპილი
  • კივი - გასაფორმებლად
  • ბროწეულის მარცვლები - გასაფორმებლად

მომზადების წესი

სამარხვო ღვეზელი ნიგვზით

ინგრედიენტები:

  • ნიგოზი
  • შაქარი
  • ვანილი
  • ცომი

მომზადების წესი

სამარხვო ჩიტის რძე

ინგრედიენტები:

ბისკვიტი:

  • მურაბის სიროფი - 15 ს/კ (უმჯობესია ღია ფერის მურაბა)
  • შაქარი - 15 ს/კ
  • ზეთი - 15 ს/კ
  • სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
  • ფქვილი - ისეთი სისქის, რომ საცხობ ფირფიტაზე გადანაწილდეს
კრემი:

  • წყალი - 1/2 ლ
  • შაქარი - 1.5 ჭიქა
  • ფქვილი - 4 ს/კ
  • სამარხვო კარაქი ან მარგარინი - 1 ცალი
  • ვანილი - 1 ცალი
  • კონიაკი - 1 ს/კ
მინანქარი:

  • კაკაო - 1 შეკვრა
  • შაქარი - 5 ს/კ
  • სამარხვო კარაქი ან მარგარინი - 59 გ
  • წყალი - 3 ს/კ

მომზადების წესი