რა ემართება თქვენს სხეულს, როცა ქოქოსის წყალს სვამთ - სილამაზისა და ახალგაზრდობის საიდუმლო, რომელზეც არავინ საუბრობს - Marao

რა ემართება თქვენს სხეულს, როცა ქოქოსის წყალს სვამთ - სილამაზისა და ახალგაზრდობის საიდუმლო, რომელზეც არავინ საუბრობს

2022-08-05 11:34:14+04:00


ქოქოსის წყალი - დიეტური სასმელი

ქოქოსის რძისგან განსხვავებით, 100 გრამი ქოქოსის წყალი შეიცავს ნულ გრამ ცხიმს და 4 გრამზე ნაკლებ ნახშირწყლებს, რასაც ჭარბწონიანი გოგონები აუცილებლად დააფასებენ. ის ასევე დაბალკალორიული პროდუქტია: 17 კკალ 100 გრამზე, რაც, რა თქმა უნდა, 17-ჯერ მეტია, ვიდრე H2O-ში, მაგრამ 5-ჯერ ნაკლები, ვიდრე კაპუჩინოში. ქოქოსის წყალს აქვს ჩვეულებრივი წყლისგან განსხვავებული გემო. ვისაც წყალი უგემოვნობის გამო არ მოსწონს, დააფასებს ტკბილ, ოდნავ მჟავე, გამაგრილებელ სასმელს. მათთვის, ვინც მიჩვეულია წყურვილის მოკვლას შაქრიანი გაზიანი სასმელებით, ქოქოსის წყალი შესაფერისია.

ქოქოსის წყალი - ბუნებრივი ენერგია

ქოქოსის წყალს აქვს მდიდარი ელექტროლიტური შემადგენლობა (ნატრიუმი, მაგნიუმი, კალციუმი და კალიუმი). ელექტროლიტების უმეტესობას ვკარგავთ ოფლით, რაც თავს იჩენს კრუნჩხვის, გულისრევის, სისუსტის დროს. ამიტომ ბუნებრივი ენერგია აირჩიეს სპორტსმენებმა - როგორც პროფესიონალებმა, ისე მოყვარულებმა. ქოქოსის წყლის ყოველი ყლუპით აღადგენთ არა მხოლოდ სითხის ბალანსს ორგანიზმში, არამედ სასარგებლო მიკროელემენტებსაც, რაც ნიშნავს, რომ დამატებით ენერგიას იღებთ.

ქოქოსის წყალი მდიდარია კალიუმით

ტროპიკების სასმელში ელექტროლიტებს შორის ყველაზე მეტი კალიუმია. მას შეუძლია აკონტროლოს არტერიული წნევა, ამცირებს ინსულტისა და გულის დაავადებების რისკს. 100 გრამი ბანანი შეიცავს დაახლოებით 360 მგ კალიუმს (რეკომენდებული დღიური დოზის დაახლოებით 10%). მწარმოებლები ამტკიცებენ, რომ ქოქოსის წყლის ერთი და იგივე მოცულობა შეიცავს დაახლოებით ერთნახევარჯერ მეტ კალიუმს.

ქოქოსის წყლის თვისებები

ტროპიკულ კლიმატში მას იყენებენ სითხის დანაკარგის შესავსებად, ხოლო მეორე მსოფლიო ომის დროს იაპონელებს ჩინელი და ბრიტანელი სამხედრო ექიმები მას ფიზიოლოგიური ხსნარის ნაცვლად იღებდნენ, რათა ჯარისკაცები დეჰიდრატაციისგან გადაერჩინათ.

ქოქოსის წყალი - ანტიოქსიდანტების წყარო

ქოქოსის წყალი მდიდარია C ვიტამინით და სელენით. ორივე არის ანტიოქსიდანტი, რომელიც ეხმარება დეტოქსის დროს და წარმატებით ებრძვის „თავისუფალ რადიკალებს“ - უჯრედების დაბერების და მრავალი დაავადების გამომწვევი მიზეზს, მათ შორის, კიბოსა და დიაბეტს.