ბოსტნეული ჯანსაღი დიეტის მთავარი კომპონენტია. ისინი ხელს უწყობს მეტაბოლიზმისა და ნაწლავების ფუნქციის გაუმჯობესებას, სისხლში შაქრის შემცირებას და შიმშილის გრძნობის დამშვიდებას. ეს ყველაფერი ძალზე მნიშვნელოვანია წონის დაკლებისთვის და ორგანიზმში ცხიმის პროცენტის შესამცირებლად. განსაკუთრებით მაშინ, როცა საქმე მუცლის არეში წონის დაკლებას ეხება.
ყველა ბოსტნეული სასარგებლოა ორგანიზმისთვის, მაგრამ ზოგიერთს აქვს სპეციალური თვისებები, რაც ხელს უწყობს მუცლის ცხიმის მოშორებას. შეეცადეთ, მიირთვათ ეს 4 ბოსტნეული რაც შეიძლება ხშირად. მოხარშეთ ისინი თქვენი საყვარელი რეცეპტების მიხედვით ან მიირთვით უმი.
ჭარხალი შესანიშნავად ასტიმულირებს ნაწლავებს. ის აჯერებს სხეულს სასარგებლო მიკროელემენტების მთელი სიით. ამის წყალობით ის აქვეითებს ორგანიზმში ქოლესტერინის დონეს და დიდხანს ბლოკავს შიმშილის გრძნობას.
წიწაკა მდიდარია ბოჭკოებით, ისევე, როგორც კაპსაიცინით - აქტიური ნივთიერება, რომელიც ხელს უწყობს სხეულის ცხიმის შემცირებას. გარდა ამისა, ადვილია მისი დამატება ნებისმიერ კერძში, როგორც ნედლის, ასევე თერმული დამუშავების შემდეგ. ამიტომ წიწაკა შეიძლება ყოველდღე მიირთვათ.
სტაფილო თერმოგენური ეფექტის დონით რეკორდული ძირეული კულტურაა. ეს ტერმინი ეხება საკვების უნარს, ორგანიზმმა დაწვას მეტი კალორია საჭმლის მონელებისთვის.
ცოტას უყვარს ბროკოლი, მაგრამ ამაოდ! ამ ბოსტნეულის ერთი პორცია შეიცავს დღიური ბოჭკოს მოთხოვნილების 10%-ს - ანუ დაახლოებით იმავეს, რაც ჭარხალში. გარდა ამისა, ბროკოლს აქვს უნარი, დაიცვას კუჭის ლორწოვანი გარსი ანთებისგან, რაც გამოწვეულია მის შემადგენლობაში ომეგა მჟავების შემცველობით.