დაგჭირდებათ:
- 1⅔ ჭიქა ფქვილი
- ⅓ ჭიქა კაკაოს ფხვნილი
- 1½ ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
- 1½ ჩაის კოვზი ესპრესო ფხვნილი
- ½ ჩაის კოვზი კოშერის მარილი
- 1 ჭიქა მუქი ყავისფერი შაქარი
- 2 დიდი კვერცხი
- 1 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
- ⅓ ჭიქა ნაღები
- 2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
- ½ ჭიქა მდუღარე წყალი
- ⅔ ჭიქა დაჭრილი ნახევრადტკბილი შოკოლადი
გააცხელეთ ღუმელი 350 გრადუსზე. ტაფაზე მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდი. გამოიყენეთ კარაქი - ის დაგჭირდებათ პერგამენტის ქაღალდისა და ღია ტაფის გვერდების შესაზელად.
საშუალო ზომის თასში აურიეთ ფქვილი, კაკაოს ფხვნილი, გამაფხვიერებელი, ესპრესო ფხვნილი და მარილი.
დიდ ცეცხლგამძლე თასში ათქვიფეთ ყავისფერი შაქარი და კვერცხი ერთგვაროვან მასამდე. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, ნაღები და ვანილის ექსტრაქტი, შემდეგ ისევ ათქვიფეთ. აურიეთ ფქვილის ნარევი სპატულის გამოყენებით, სანამ არ გაერთიანდება. ფრთხილად აურიეთ მდუღარე წყალში, შემდეგ კი მოაყარეთ დაჭრილი შოკოლადი.
ჩაასხით ცომი თქვენს მომზადებულ ტაფაში და ზემოდან გაასუფთავეთ სპატულით ან დანით.
გამოაცხვეთ 55-დან 60 წუთის განმავლობაში. ნამცხვარი გააცივეთ 10 წუთის განმავლობაში.
საბოლოოდ:
- ½ ჭიქა დაჭრილი ნახევრადტკბილი შოკოლადი
- 1 სუფრის კოვზი კაკაოს ფხვნილი
- 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- მწიკვი მარილიანი
საშუალო ცეცხლგამძლე თასში შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი. გამოაცხვეთ მიკროტალღურ ღუმელში 15 წამის განმავლობაში, აურიეთ შუალედებში, სანამ გაგლუვდება.
ბოლოს კი მინანქარი თანაბრად დაასხით გაცივებულ ნამცხვარს.