მწვანე დიეტა ყველაზე შესაფერისი ვარიანტია ეგრეთ წოდებული წონის დაკლებისა და დეტოქსიკაციისთვის.
ხილი და კენკრა: მწვანე ვაშლი (ოქროსფერი, სემერენკა და სხვ.), ავოკადო, ცაცხვი, მსხალი (საკონფერენციო ტიპი), მწვანე ყურძენი, კივი, პომელო და სხვა საუკეთესო ვარიანტია მწვანე დიეტისთვის.
ბოსტნეული მწვანე დიეტისთვის: ასპარაგუსი, კომბოსტოს უმეტესობა (თეთრი კომბოსტო, ბრიუსელის კომბოსტო, ბროკოლი, რომანესკო და ა.შ.), ისპანახი, კიტრი, მწვანილი (ხახვი, ოხრახუში, კამა და ა.შ.), ყაბაყი, მწვანე წიწაკა, ნიახური, სალათის ფოთოლი, ყველა ფოთლოვანი ბოსტნეული, მწვანე ბარდა და სხვა.
ფაქტია, რომ იშვიათი გამონაკლისების გარდა (მაგალითად, ავოკადო), მწვანე საკვები შეიცავს მინიმალურ კალორიებს, მაგრამ მდიდარია სასარგებლო ვიტამინებითა და მინერალებით. ბუნებაში ბოსტნეული და ხილი იძენს მწვანე ფერს პიგმენტ ქლოროფილის მოქმედების გამო. ზურმუხტისფერი ფერის გარდა, ეს ნივთიერება პროდუქტებს აძლევს ჩვენი იმუნიტეტის გაძლიერების და მეტაბოლიზმის გაუმჯობესების უნარს.

საუზმე: 100 გ უცხიმო ხაჭო, 1 ჭიქა უცხიმო კეფირი; 2 მწვანე ვაშლი, მწვანე ჩაი;
სადილი: ნებისმიერი მსუბუქი სუპი (მაგალითად, თევზი, ინდაური ან ბოსტნეული), ახალი კომბოსტოს და კიტრის სალათა (შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 ჩ/კ ზეითუნის ზეთი და ცოტა სოიოს სოუსი); ერთი საათის შემდეგ - ნებისმიერი ხილი;
ვახშამი: ნებისმიერი ხორცი ან თევზი, ორთქლზე მოხარშული ან შემწვარი; ფოთლოვანი ბოსტნეულის სალათა 50 გრ ყველით (შეავსეთ 1 ჩ/კ ზეითუნის ზეთი);
ძილის წინ ერთი საათით ადრე: 2 კვერცხის ცილა.