შოკოლადის დიეტა:
ხანგრძლივობა: 5-7 დღე;
მახასიათებლები: მკაცრი ერთჯერადი დიეტა;
შედეგი: მინუს 3-5 კგ;
რეკომენდებული სიხშირე: არა უმეტეს წელიწადში ერთხელ;
დამატებითი ეფექტი: ენერგიული;
შოკოლადის დიეტა არ არის შესაფერისი: ორსული, მეძუძური, გულის დაავადების, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის შოკოლადის მიმართ ალერგიული და შაქრის მიმართ ჰიპერმგრძნობელობის მქონე და დიაბეტისადმი მიდრეკილებისთვის. დიეტის დაწყებამდე უნდა გაიაროთ კონსულტაცია ექიმთან!
შოკოლადის დიეტის საფრთხეები

ნებისმიერი დისბალანსი ჯანსაღ დიეტაში, რომელიც შეიცავს ნახშირწყლებს, ცილებსა და ცხიმებს სწორი პროპორციით, სავსეა რისკებითა და საფრთხეებით. წონის ტკბილად დაკლების გადაწყვეტისას, თქვენ უნდა გაითვალისწინოთ შემდეგი პრობლემები:
1. შაქრიანი დიეტა ცუდია მათთვის, ვინც მგრძნობიარეა შაქრის მიმართ და განიცდის ინსულინის მკვეთრ მატებას. ყოველდღიურ ცხოვრებაში, ასეთი თვისება შეიძლება გამოვლინდეს ეფექტურობის და კარგი განწყობის მყისიერი ცვლილებით ტკბილეულის ჭამის შემდეგ.
2. არ უნდა აირჩიოთ შოკოლადის დიეტა, თუ გაქვთ ანამნეზში სოკოვანი დაავადებები, განსაკუთრებით კანდიდოზი. კვლევების მიხედვით, ქალების 65% და მამაკაცების 25%-ზე მეტი ამა თუ იმ გზით იტანჯება კანდიდოზით. საფუვრის მსგავსი სოკოები იკვებებიან შაქრით და იზრდებიან - თქვენ კი შაქარს მიიღებთ არა საკუთარი თავის სასარგებლოდ, არამედ მიკროორგანიზმების გამოსაკვებად. ამიტომ კანდიდოზი ხშირად სიმსუქნის ერთ-ერთი ფარული მიზეზია.
დადებითი მხარეები

• მცენარეული პოლიფენოლები ფლავონოიდები, რომლებიც შოკოლადს ანიჭებენ დამახასიათებელ დელიკატურ არომატს, არეგულირებს სისხლის შედედებას, არის თრომბოზის პროფილაქტიკური საშუალება;
• კაკაოს ფლავონოიდები მოქმედებენ როგორც ანტიოქსიდანტები, რაც ხელს უწყობს ნაადრევი დაბერების თავიდან აცილებას; მაღალი ხარისხის შოკოლადის რამდენიმე ნაჭერი დღეში ამცირებს პეპტიდური წყლულების და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ონკოლოგიური დაავადებების ალბათობას;
• კაკაოს ბუნებრივი მასა თავის შემადგენლობაში ინარჩუნებს ძვირფას უჯერ ცხიმოვან მჟავებს - ეს არის ცხიმი, რომელიც სასარგებლოა წონის დაკლებისთვის!
• მცირე რაოდენობით აქტიური ნივთიერებების მასტიმულირებელი მოქმედება სასარგებლოა მეტაბოლიზმისთვის: როდესაც მეტაბოლური პროცესი დაჩქარებულია, საკვები უფრო სწრაფად და უკეთესად შეიწოვება.