მოცვის სარგებელი უმეტესწილად განისაზღვრება მისი შემადგენლობით. ცნობისთვის, განვმარტოთ: 100 გრ ახალი კენკრა შეიცავს წყალს, ნახშირწყლებს, დიეტურ ბოჭკოებს, კალიუმს, ნატრიუმს, კალციუმს, მაგნიუმს და ფოსფორს, რკინას, C ვიტამინს, პანტოტენის მჟავას და სხვა სასარგებლო ნივთიერებებს. სამართლიანობისთვის ღირს იმის თქმაც კი - არ არსებობს სამეცნიერო მტკიცებულება, რომელიც ადასტურებს, რომ მოცვი ნებისმიერი ფორმით ეხმარება მხედველობის სიმახვილის აღდგენას ან გაუმჯობესებას.

კენკრაში მთრიმლავი შემცველობის გამო მოცვი ძალზე ეფექტური და სასარგებლო ბუნებრივი საშუალებაა დიარეისა და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ნებისმიერი პრობლემის დროს. მოკლე დროში მოცვი აორმაგებს ნივთიერებათა ცვლას, აწესრიგებს ნაწლავების მუშაობას, ხსნის ტკივილის სიმპტომებს მუცლის არეში და სიმძიმის შეგრძნებას.
კენკრის გარდა, მოცვის ფოთლებს ხშირად იყენებენ სამკურნალო მიზნებისთვის. ჩვეულებრივ, ფოთლებს კრეფენ მაის-ივნისში, როდესაც მათში საკვები ნივთიერებების კონცენტრაცია პიკს აღწევს და აშრობენ ჩრდილში ან კარგად ვენტილირებად ადგილას. მოცვის გამხმარი ფოთლების გამოყენება შესაძლებელია მთელი წლის განმავლობაში. რისთვისაა ის სასარგებლო? ექიმები ამტკიცებენ, რომ ფოთლების ნახარშს აქვს სასარგებლო გავლენა გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე, ასევე, ანთების საწინააღმდეგო და დიაფორეზული ეფექტი გრიპის და გაციების დროს. გარდა ამისა, მოცვის ფოთლებს მიენიჭება სისხლში შაქრის დონის შემცირების უნარი.

არც ისე დიდი ხნის წინ კენკრასა და მოცვის ფოთლებში აღმოაჩინეს ნივთიერება ოქსიკუმარინი, რამაც მეცნიერები გააოცა სისხლის შედედების შენელების უნარით. მოცვის ამ სასარგებლო თვისებას დააფასებენ ვარიკოზული ვენებით დაავადებული ქალბატონები, ასევე, გულის შეტევისადმი მიდრეკილების მქონე ადამიანები.