ითვლება, რომ წონაში იკლებს მხოლოდ ის, ვისაც ნებისყოფა აქვს. მათთვის, ვინც მზად არ არის მუდმივად უარი თქვას ტკბილეულზე და სახამებლის საკვებზე, გამოიგონეს სპეციალური „დიეტა 60“, რომელიც საშუალებას გაძლევთ დაიკლოთ წონაში, ბევრი აკრძალვის გარეშე.
მინუს 60 სისტემა გვასწავლის: შუადღის 12 საათამდე შეგიძლიათ მიირთვათ ის, რაც მოგინდებათ, გარდა შოკოლადისა!
• შუადღის შემდეგ მომდევნო კვებაზე, ლანჩზე, მოგიწევთ გამორიცხოთ ზეთში შემწვარი (შესაძლებელია გრილი);
• თუ 14-00 საათამდე სადილობთ, მაშინ დასაშვებია კერძში ჩაის კოვზი არაჟნის ან მაიონეზის დამატება. არ შეიძლება მიირთვათ ხორცი/თევზი კარტოფილთან და მაკარონთან ერთად. მაგრამ როგორც გვერდითი კერძი, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბრინჯი, წიწიბურა და ბოსტნეული. თუ წვნიანს ხორცის ბულიონით ამზადებთ, შეეცადეთ არ დაამატოთ მას კარტოფილი, დესერტად შეგიძლიათ მიირთვათ ნებადართული ხილი: ვაშლი, ციტრუსი, ქლიავი, კივი, საზამთრო, ანანასი;
• ვახშამზე საკვების თავსებადობის შეზღუდვები უფრო მკაცრი ხდება. ბოლო საჭმლის გამოტოვება ძალზე არასასურველია. შეგიძლიათ მიირთვათ ხორცი ან წიწიბურა/ბრინჯი ბოსტნეულთან, ხაჭოსთან ან რძის პროდუქტებთან ერთად.
თქვენ არ შეგიძლიათ გამოტოვოთ საუზმე. ეს აუცილებელია ორგანიზმში მეტაბოლური პროცესების დროული გააქტიურებისთვის. საუზმე არ უნდა იყოს მძიმე - შეგიძლიათ შემოიფარგლოთ რამდენიმე ჭვავის კრეკერით ყველით და ჩაით / ყავით / წვენით.
ცნობილია, რომ ქალებისთვის შოკოლადის გარეშე ცხოვრება ადვილი არ არის. არ არის საჭირო უარის თქმა, უბრალოდ დიეტა გვთავაზობს რძიანი შოკოლადის შეცვლას შავი შოკოლადით.
უფრო ხშირად გამოიყენეთ ბრინჯი და წიწიბურა, როგორც გვერდითი კერძი. „გარდამავალ პერიოდში“ უმჯობესია უპირატესობა მიანიჭოთ მოხარშულ ბრინჯს, შემდეგ თანდათანობით დაიწყოთ ველური ან ყავისფერი ბრინჯის შემოტანა.