წარმოგიდგენთ რამდენიმე ხრიკს, რომლებიც დაგეხმარებათ, თავიდან აიცილოთ უსიამოვნო სუნი სამზარეულოში:
გაასუფთავეთ მაშინვე
სუფთა სამზარეულოს არ აქვს სუნი. ამიტომ დასუფთავება საუკეთესო საშუალებაა მისი სუფთა სუნის შესანარჩუნებლად. როდესაც სადილს ამზადებთ, დაუყოვნებლივ გარეცხეთ ხელსაწყოები, რომლებსაც იყენებთ - დიდხანს არ შეინახოთ ისინი ჭუჭყიანი. სასწრაფოდ გადაყარეთ საწმენდი მასალები, გაწმინდეთ მაგიდა და პანელები - ასეთი წვრილმანების კონტროლი დაგეხმარებათ სუნის მინიმუმამდე შემცირებაში.
გააღე ფანჯარა
ძვირიანი ხსნარების იაფიანი ალტერნატივა - როგორ გავაზავოთ ძმარი, რომ სახლში მტვერი გავაქროთ
"გამოიყენეთ ფოლგის მეთოდი,აღარ სჭირდება ყოველ დღე წმენდა" - გაზქურის გაწმენდის ხრიკი გვანცა დარასელიასგან
არანაკლებ მნიშვნელოვანია ოთახის ვენტილაცია. ეს უზრუნველყოფს სუფთა ჰაერის ნაკადს და თავიდან აგაცილებთ სუნის გავრცელებას მთელ ბინაში.
გამოიყენეთ სპეციალური გელები ან სოდა
ჩვენ ყველას გვიყვარს საცხობი სოდას გამოყენება სხვადასხვა ზედაპირის გასაწმენდად. მისი გამოყენება ძალიან მარტივია: ჩაყარეთ რამდენიმე კოვზი თასში და მოათავსეთ სამუშაო ადგილის გვერდით - ბიკარბონატი შთანთქავს ყველა უსიამოვნო სუნს.
არ გადაყაროთ დარჩენილი ლიმონი
ლიმონი საკვების სუნისგან თავის დაღწევაში დაგეხმარებათ - ციტრუსის ხილის გამოყენება შესანიშნავი საშუალებაა თქვენი ყნოსვის სტიმულირებისთვის.
ნატურალური ჰაერის გამაგრილებელი საშუალებების გამოყენება, როგორიცაა ლიმონი ან მიხაკი, ასევე შესაძლებელია ქვაბში: ჩაყარეთ მასში დარჩენილი ხილი, დადგით გაზქურაზე, მოხარშეთ, დაუწიეთ ცეცხლს და დატოვეთ გაზქურაზე ერთი საათის განმავლობაში.
გაზარდეთ ახალი მწვანილი
როზმარინი, პიტნა, ორეგანო, თიამი, რეჰანი, ლიმონის ბალზამი, ოხრახუში, სალბი, რქა და ლავანდა - მათ, ისევე როგორც სხვა მცენარეებს, შეუძლიათ ჰაერის გაწმენდა. ასე რომ, სამზარეულოში მწვანილის ქოთნების განთავსება შესანიშნავი იდეაა.