ცნობილია, რომ გადამწიფებული ბანანი მდიდარია შაქრით, მაგრამ ის ასევე კიდევ უამრავ სასარგებლო თვისებას შეიცავს, რომელთა შესახებ ალბათ არც გსმენიათ.
ამრიგად, ყავისფერ ბანანს აქვს ყველაზე მაღალი ანტიოქსიდანტური შემცველობა. ის ძალიან სასარგებლოა იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად – ასეთი ბანანის მირთმევამ შეიძლება გაზარდოს ორგანიზმის წინააღმდეგობა ინფექციების მიმართ და თავიდან აგაცილოთ კიბო.
გარდა ამისა, მწიფე ბანანი ამცირებს ქოლესტერინის დონეს, ხოლო მასში შემავალი ბოჭკოვანი ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს. ისინი ასევე სასარგებლოა საჭმლის მონელებისთვის.
ასე რომ, ყავისფერი ბანანი ბევრად უფრო სასარგებლოა, ვიდრე ყვითელი ან მწვანე.