საახალწლო სუფრის დედოფალი: ნიგვზიანი ბადრიჯნის საუკეთესო რეცეპტი! - Marao

საახალწლო სუფრის დედოფალი: ნიგვზიანი ბადრიჯნის საუკეთესო რეცეპტი!

2024-12-20 17:03:50+04:00

ნიგვზიანი ბადრიჯანი ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთი გამორჩეული და ტრადიციული კერძია. მისი მომზადება საკმაოდ მარტივია და შესანიშნავი ვარიანტია სადღესასწაულო სუფრისთვის.

ნიგვზიანი ბადრიჯნის საუკეთესო რეცეპტი 

ინგრედიენტები:

  • ბადრიჯანი - 3-4 ცალი;
  • ნიგოზი - 200 გრამი;
  • ხახვი - 1 პატარა თავი;
  • ნიორი - 2-3 კბილი;
  • ქინძი - 1 პატარა კონა (ახალი ან ხმელი);
  • წიწაკა (წითელი ან შავი) - გემოვნებით;
  • ძმარი - 1 სუფრის კოვზი;
  • მარილი - გემოვნებით;
  • წყალი - საჭიროებისამებრ;
  • ბროწეულის მარცვლები - მოსართავად (სურვილისამებრ)

მომზადების ინსტრუქცია:

ბადრიჯნის მომზადება: ბადრიჯანი დაჭერით თხელი ნაჭრებად. მოაყარეთ მარილი და დატოვეთ 15-20 წუთი, რომ სიმწარე გამოუვიდეს. შემდეგ წყლით გარეცხეთ და კარგად გაწურეთ. შეწვით ბადრიჯნის ნაჭრები ტაფაზე ცოტა ზეთით, ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებენ. დაალაგეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი შეიწოვოს.

  • რეცეპტი - როგორ მოვამზადოთ აჭარული იახნი: საახალწლო სუფრის მთავარი კერძი 

ნიგვზის მასის მომზადება:გაატარეთ ნიგოზი ხორცსაკეპში ან დააქუცმაცეთ ბლენდერით. დაუმატეთ ხახვი, ნიორი, ქინძი, წიწაკა, მარილი და ძმარი. კიდევ ერთხელ კარგად შეურიეთ. ნელ-ნელა დაამატეთ ცოტა წყალი, რათა მიიღოთ გლუვი, არც ძალიან თხევადი და არც ძალიან სქელი მასა.

კერძის აწყობა: ბადრიჯნის თითო ნაჭერზე წაუსვით ნიგვზის მასა და დაახვიეთ რულეტივით. დადეთ თეფშზე და სურვილისამებრ მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით ან ქინძის ფოთლებით.

რჩევები:უკეთესი გემოსთვის, შეგიძლიათ კერძი მაცივარში 1-2 საათით გააჩეროთ, რომ ნიგოზის არომატები უკეთ შეერიოს ბადრიჯანს.თუ გსურთ კერძი ნაკლებად ცხიმიანი იყოს, შეგიძლიათ ბადრიჯანი ტაფაზე შეწვის ნაცვლად ღუმელში გამოაცხოთ.

გემრიელად მიირთვით! 🍆🌰

ნიგვზიანი ბადრიჯანი არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ჯანსაღი კერძიც არის. მისი ინგრედიენტების გამო, ის მდიდარია მრავალი სასარგებლო ნივთიერებით. მოდი, განვიხილოთ რამდენიმე მათგანი

  • განსაკუთრებული გემო - გოგრა ბოსტნეულითა და ხორცით - რეცეპტი, რომელიც ყველა დიასახლისმა უნდა სცადოს! 

 1. ბადრიჯანი

ბოჭკოები: ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელ პროცესებს და აწესრიგებს ნაწლავების მუშაობას.

ანტიოქსიდანტები: შეიცავს ნაზუნინს, რომელიც იცავს უჯრედებს თავისუფალი რადიკალების ზიანისგან.

ვიტამინები და მინერალები: ბადრიჯანი მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით, კალიუმით, მაგნიუმითა და რკინით.

ქოლესტერინის კონტროლი: ხელს უწყობს ქოლესტერინის დონის შემცირებას სისხლში.

  • „ბევრი მთხოვს ხორცის სალათის რეცეპტს...“ - თიკა ფაცაცია თავის გამომწერებს ახალ რეცეპტს უზიარებს 

2. ნიგოზი

ჯანსაღი ცხიმები: მდიდარია ომეგა-3 და ომეგა-6 ცხიმოვანი მჟავებით, რაც გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობისთვის აუცილებელია.

ცილები: უზრუნველყოფს ენერგიას და საჭიროა კუნთოვანი ქსოვილის აღსადგენად.

ანტიოქსიდანტები: ხელს უწყობს ორგანიზმის დაცვას ანთებითი პროცესებისგან.

ტვინის ჯანმრთელობა: ნიგოზი ტვინის ფუნქციის გაუმჯობესებას უწყობს ხელს, რაც მეხსიერებისა და კონცენტრაციის გაძლიერებას იწვევს.

ენერგიის წყარო: ნიგოზი ძალიან ნოყიერი და ენერგეტიკულად მდიდარია.

საერთო სარგებელი

ამ ინგრედიენტების კომბინაცია ქმნის კერძს, რომელიც: აუმჯობესებს იმუნურ სისტემას. ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას. ამცირებს ანთებით პროცესებს. ხელს უწყობს ტვინისა და ნერვული სისტემის ფუნქციას.

ნიგვზიანი ბადრიჯანი არა მხოლოდ ტრადიციული გემოებით ამდიდრებს სუფრას, არამედ ხელს უწყობს ჯანმრთელი ცხოვრების წესს.