ინგრედიენტები: 2 სტაფილო, 4-5 ღერი ნიახური, ნატურალური თაფლი, 2 ვაშლი, ლიმონი, ჯანჯაფილი, დარიჩინი.
მომზადების წესი: სტაფილო, ვაშლი და ნიახური დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ლიმონი, რამდენიმე ჩაის კოვზი თაფლი (ღია ფერის), ნახევარ-ნახევარი კოვზი დარიჩინი და ჯანჯაფილი.
ეს სასმელი უნდა ჩართოთ ყოველდღიურ რაციონში ან მოაწყოთ მისი განტვირთვის დღეები, რომლის დროსაც აუცილებელია, საუზმე და ვახშამი ჩაანაცვლოთ მხოლოდ ამ სასმლით.