ღომისა და ელარჯისთვის საჭირო ღერღილის შოვნა უცხოეთში დიდი პრობლემაა ქართველი ემიგრანტებისთვის. გთავაზობთ ვარიაციას ბრინჯით და სიმინდის ფქვილით, რომელიც საოცრად გემრიელია და მშობლიური კერძების მონატრებას შეგიმსუბუქებთ.
ინგრედიენტები:
ბრინჯი - 400 გრ
სიმინდის ფქვილი - 100 გრ
წყალი - 2 ლ
ყველი
მომზადება:
შეარჩიეთ მრგვალი და მწებავი ბრინჯი. არ გამოდგება ბასმატის ჯიშის (გრძელი, ფანტია) ბრინჯი.
ყველი მოცარელა და ფეტა მოიმარაგეთ.
ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაყარეთ ბრინჯი და ჩაამატეთ ცოტა მარილი;
შედგით საშუალო ცეცხლზე. როცა ადუღდება, გადაიყვანეთ დაბალ ცეცხლზე და დატოვეთ მოსახარშად.
იხილეთ სრულად