ეს ნამცხვარი ევროპაში, შობა-ახალი წლის პერიოდში თითქმის ყველა მაღაზიაში იყიდება. „საშობაო მორი“ - ასე ჰქვია გემრიელ დესერტს, რომლის კლასიკურ რეცეპტს ჩვენ შემოგთავაზებთ.
ინგრედიენტები:
- ფქვილი 100 გ
- შაქარი 200 გ
- ვანილის შაქარი 1 პაკეტი
- კვერცხი 5 ც
- კვერცხის გული 3 ც
- კარაქი 250 გ
- მწარე შოკოლადი 100 გ
- ხსნადი ყავა 3 ჩ/კ
მომზადების წესი:
- აიღეთ 4 კვერცხი და გააცალკევეთ ცილები და გული. ცილები ცოტა ხნით გადაინახეთ, გულები ათქვიფეთ 100 გრამ შაქართან ერთად. შეურიეთ ვანილის შაქარი.
- დაუმატეთ მეხუთე კვერცხი მთლიანად და კიდევ ერთხელ კარგად ათქვიფეთ. ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი. განაგრძეთ ცომის მოზელვა.
- ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ 4 კვერცხის ცილა. მყარი ქაფის ფენა უნდა მიიღოთ. დაუმატეთ ცომს.
- საცხობ სინზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი (საცხობი), წაუსვით კარაქი და ოდნავ მოაყარეთ ფქვილი.
- ცომი თანაბარ ფენად დააფინეთ (1 სმ სისქის). აცხვეთ 200 გრადუსზე, 10 წთ. გამოიღეთ ბისკვიტი და დააფარეთ ნამიანი ჩაის ტილო 5-10 წთ. შემდეგ დანით აკურატულად აიღეთ პერგამენტიდან და ისევ დააფინეთ ტილო.
- დაადნეთ შაქარი ორთქლზე (ოდნავ წყალი დაუმატეთ), უნდა მიიღოთ სიროფი. ჯამში ჩადეთ კვერცხის გულები და ნელა დაუმატეთ მას სიროფი.
- კარგად ათქვიფეთ. შემდეგ დაუმატეთ ძალიან რბილი, თითქმის დამდნარი კარაქი და კარგად ათქვიფეთ.
- შოკოლადის ფილა დაადნეთ. მომზადებული კრემი 2-ად გაყავით. ერთში დაუმატეთ ხსნადი ყავა და აურიეთ, მეორეში - დამდნარი შოკოლადი.
- ორივე კრემი სქელი უნდ აიყოს. თუ თხელი გამოგივიდათ, ცოტა ხნით მაცივარში შედეთ.
- ბისკვიტს წაუსვით თანაბარ ფენად ყავის კრემი და ძალიან ფრთხილად დაახვიეთ რულეტი. ზემოდან სქლად დაადეთ შოკოლადის კრემი და გაუკეთეთ ხაზები, რომ ხის ფაქტურას დაემსგავსოს.
- მჭრელი დანით მოაჭერით ნამცხვარს კიდეები, რომ ლამაზი გამოვიდეს. შედეთ მაცივარში, სანამ კრემი არ გამყარდება.
- მორთეთ სურვილისამებრ.
გემრიელად მიირთვით!