თუ საშობაო მარხვას იცავთ, გემრიელი და ორიგინალური რეცეპტი მოგიმზადეთ. მას სწრაფად მოამზადებთ და სტუმრებსაც შეაყვარებთ.
დაგჭირდებათ:
- 1 ჭიქა წიწიბურა;
- 700 გრამი ქამა სოკო;
- 3 ცალი ხახვი;
- რამდენიმე ღერი ოხრახუში და ქინძი;
- მარილი, წიწაკა - გემოვნებით;
- საფანელი.
მომზადება:
- 1 ჭიქა წიწიბურას 2 ჭიქა წყალი დაასხით და მოხარშეთ. მზა შეფუთეთ 10-15 წუთი.
- სოკო სურვილისამებრ, ხახვი და მწვანილი წვრილად დაჭერით.
- გახურებულ ტაფაზე მოხრაკეთ ხახვი, დაუმატეთ სოკო და გააგრძელეთ მოხრაკვა 10-15 წუთი. შეანელეთ წიწაკითა და მარილით და გააცივეთ.
- წიწიბურა, მწვანილი და მოხრაკული სოკო დააბლენდერეთ.
- კოვზით ამოიღეთ და თითოეული დაამრგვალეთ, ამოავლეთ საფანელში და ზეთიან ცხელ ტაფაზე შეწვით.
- მზა ტრიუფელი სუფრაზე ცხელი მიიტანეთ. გარნირად მოუხდება შემწვარი კარტოფილი ან ბოსტნეულის სალათა.
გემრიელად მიირთვით!