ბევრს ჰგონია, რომ ბადრიჯნის სამშობლო ევროპაა, მაგრამ სინამდვილეში, ის პირველად ინდოეთში, დაახლოებით 2 000 წლის წინ გაჩნდა, შემდეგ კი ჩინეთში „იმოგზაურა“.
ევროპაში კი მხოლოდ შუა საუკუნეებში გამოჩნდა.
ჩინეთში შემწვარი ბადრიჯანი ერთ-ერთი მთავარი კერძია. ამიტომ გადავწყვიტეთ, ბადრიჯნის ჩინური რეცეპტი შემოგთავაზოთ, რომლის გემოს საიდუმლო - სოუსშია.
ინგრედიენტები:
ბადრიჯანი 3 ცალი
ნიორი 3 კბილი
წიწაკა ჩილი 1 ცალი
სოიოს სოუსი 1 ს/კ
შაქარი 0,5 ჩ/კ
მზესუმზირის ზეთი 5 ს/კ
იმბირი (კოჭა) 12 გრ
ხახვი 1 თავი
ძმარი 1 ს/კ
მომზადების წესი იხილეთ