ბავშვობაში გვასწავლიდნენ, რომ კურკების ჭამა არ შეიძლებოდა, მაგრამ მეცნიერებს სხვა მოსაზრებები აქვთ.
ციტრუსები
ლიმონის კურკამ შეიძლება ასპირინი შეგიცვალოთ და თავის ტკივილი დაგიამოთ. ფორთოხლის კურკა კი В17 ვიტამინს შეიცავს, რომელიც სოკოვან დაავადებებსა და კიბოს ებრძვის.
ზეთისხილი
ნუ შეიძენთ უკურკოს. ზეთისხილის კურკა საუკეთესო სორბენტია და იგი დაგეხმარებათ, ორგანიზმიდან ტოქსინები გამოდევნოთ. თუ თქვეში 15 ცალ ზეთისხილს შეჭამთ კურკებიანად, ნაღვლის ბუშტსა და თირკმელებში კენჭები აღარ დაგიგროვდებათ.
ბროწეული
მისი კურკა დაგეხმარებათ, ჯანმრთელად გქონდეთ გული და დაიცვათ თავი კიბოსგან.
შინდი
ისეთივე ეფექტი აქვს, როგორიც ზეთისხილის კურკას. ესეც 15 ცალი შეგიძლიათ მიირთვათ თვის განმავლობაში.
ყურძენი
მისი კურკა დაგიცავთ ისეთი ვერაგი დაავადებისგან, როგორიც ალცჰაიმერია. აგრეთვე, აუმჯობესებს გულ-სისხლძარღვოვანი სისტემის მუშაობას.
ნესვი
კარგად დაღეჭეთ და თუ არ მოგინდებათ, ნუ ჩაყლაპავთ. ნესვის კურკა მდიდარია ცილით, კალიუმით, ფოსფორითა და А ვიტამინით.
ვაშლი
6-7 ცალი იოდისა და Е ვიტამინის დღიური წყაროა. დადებითად მოქმედებს ტვინის მუშაობაზე. თუმცა, გაფრთხილდით, რომ ზედმეტი არ მოგივიდეთ, ვაშლის კურკის გადაჭარბებულ მიღებას მოწამვლა შეუძლია.
კივი
იმედია, სხვა ხილისგან განსხვავებით, კივის კურკიანად მიირთმევთ. იგი მდიდარია Е ვიტამინითა და ომეგა 3-ის მჟავით. თუ კივის (კურკებიანად) რეგულარულად მიირთმევთ, თვალები აღარ შეგიშუპდებათ.
ფინიკი
მეცნიერულმა კვლევამ დაადგინა, რომ კურკაში მეტი ცილა, ცხიმი, სელენა, სპილენძი, კალიუმი და მაგნიუმია, ვიდრე რბილობში. ძველად, მას ფქვავდნენ და ისე მიირთმევდნენ.
საზამთრო
მზესუმზირასავით შეგიძლიათ მიირთვათ. მისი კურკა მდიდარია ცილითა და უჯრედისით. რეგულარული მიღება აუმჯობესებს შაქრის დონეს სისხლში და კანის მდგომარეობას.