გოგრის და შოკოლადის მაფინები

გოგრის და შოკოლადის მაფინები
იმისათვის, რომ გოგრის პიურე მოამზადოთ, გოგრის შიგთავსი (ქერქისა და კურკების გარეშე) დაჭერით პატარა კუბებად. დადეთ საცხობ სინზე და აცხვეთ 180 გრადუსზე, 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დააბლენდერეთ მასა.
ზარმაცების ვარიანტი: შედეთ 5-7 წთ მიკროტალღურ ღუმელში და შემდეგ დააბლენდერეთ.

ინგრედიენტები:

ხორბლის ფქვილი 200 გ.
გოგრის პიურე 200 გ.
შაქარი 140 გ.
შაქრის პუდრა 0,5 ჭ.
ზეთი მზესუმზირის 110 გ.
კვერცხი 2 ცალი.
ვანილის შაქარი 10 გ.
შავი შოკოლადი 70 გ.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.
სოდა 0,5 ჩ/კ.
მარილი
მწიკვი. 
ხაჭო 300 გ.
სახამებელი 2 ჩ/კ. 


მომზადების წესი:

გაცერით ფქვილი, შეურიეთ გამაფხვიერებელი და სოდა. დაუმატეთ მარილი, ჩვეულებრივი შაქარი და ვანილიანიც. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები და აკურატულად შეურიეთ ერთმანეთს. დაუმატეთ ზეთი. ათქვიფეთ.


გაყავით ცომი. ერთში ჩაამატეთ გოგრის პიურე, მეორეში - დამდნარი შოკოლადი. ორივე ათქვიფეთ.

მაფინების საცხობ ფორმებში ჩააფინეთ ქაღალდის ფორმები. ძირში ჩაასხით 2 ს/კ შოკოლადის მასა, შემდეგ გოგრის. ფორმები ბოლომდე არ შეავსოთ. აცხვეთ 25 წთ 200 გრადუსზე. 



კრემისთვის ათქვიფეთ ხაჭო და შაქრის პუდრა. შეურიეთ სახამებელი. საკონდიტრო ტომრით გააკეთეთ კრემის "ქუდები" მაფინებზე. 


გემრიელად მიირთვით!
FaceBook ბეჭდვა
კომენტარები / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
loadign_gif
გამოკითხვა
რომელ კატეგორიას ნახულობთ ყველაზე ხშირად?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
252627282930 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
e87a93