ღვინის უამრავი სახეობა არსებობს. ჭეშმარიტი არომატის შესაგრძნობად საჭიროა, გარკვეულ დეტალებს მიაქციოთ ყურადღება ღვინის დალევამდე.
თუ მიეკუთვნებით ღვინის მოყვარულთა კატეგორიას, გთავაზობთ რამდენიმე წესს, ღვინის დაგამოვნებასთან დაკავშირებით.
თუ გსურთ, მიართვათ ორივე, წითელი და თეთრი ღვინო თქვენს სტუმრებს, გაასინჯეთ მათ ჯერ თეთრი ღვინო და შემდეგ წითელი.
თუ გაქვთ განსხვავებული თანმიმდევრობით დაძველების ღვინო, მიირთვით ჯერ უფრო "ახალგაზრდა" და შემდეგ უფრო ძველი.
თუ არჩევანის გაკეთება გიწევთ მშრალ და ტკბილ ღვინოებს შორის, მიირთვით ჯერ მშრალი ღვინო და შემდეგ ტკბილი.
თუ მიირთმევთ წითელ ღვინოს, ბოთლის გახსნამდე ოცი წუთით ადრე მოათავსეთ ის რეფრიგატორში.
თუ მიირთმევთ თეთრ ღვინოს, ამოიღეთ რეფრიგატორიდან ბოთლი გახსნამდე ოცი წუთით ადრე.
შეიძინეთ ღვინო ონლაინ მაღაზიაში.