ტკბილ-ცხარე ვიეტნამური წვნიანი "ფო" - იდეალურია ნაბახუსევზე

ტკბილ-ცხარე ვიეტნამური წვნიანი "ფო" - იდეალურია ნაბახუსევზე
მოგწონთ აზიური სუპები? უჩვეულოდ ცხარე სუპი ბრინჯის ლაფშათი, საქონლის ხორცითა და თევზის სოუსით ნებისმიერ ვიეტნამურ რესტორანში შეგიძლიათ გასინჯოთ.
მისი სახლში მომზადებაც არ არის რთული.


ინგრედიენტები:


  • საქონლის რბილი ხორცი 400 გრამი
  • ბულიონი 1.6 ლიტრი
  • ბრინჯის ლაფშა 150 გრამი
  • ხახვი 1 ცალი
  • სოიო 225 გრამი
  • წითელი წიწაკა ჩილი 1 ცალი
  • ლაიმი 4 ცალი
  • ანისი (ვარსკვლავები) 1 ცალი
  • დარიჩინი (ჩხირი) 1 ცალი
  • გვირილა 4 ცალი
  • მცენარეული ზეთი 1 ს/კ
  • სოიოს სოუსი 1 ს/კ
  • თევზის სოუსი 1 ს/კ
  • ბაზილიკი დაჭრილი, გემოვნებით
  • ქინძი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი

  1. ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, გარეცხეთ, გააშრეთ, მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
  2. შეწვით სტეიკი გაცხელებულ ტაფაზე
    5-6 წთ. გადაიღეთ ხორცი ხის დაფაზე (ძალიან ნუ დაბრაწავთ).
  3. გააცხელეთ ბულიონი, ჩადეთ შიგ ყველა სანელებელი, ხარშეთ 5 წუთი. დაუმატეთ სოიოს და თევზის სოუსები. მოამზადეთ 5 წთ.
  4. წიწაკას გამოაცალეთ თესლი, ხახვი დაჭერით რგოლებად და სოიოს ღეროებთან ერთად შეურიეთ ბულიონს. აურიეთ, გადმოდგით ცეცხლიდან.
  5. დაჭერით სტეიკი გრძელ ნაჭრებად. დაასხით სუპი თეფშებზე, დაუმატეთ ხორცის ნაჭერი, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და ცოტა ბრინჯის ლაფშა. მიიტანეთ სუფრაზე ლაიმის ნაჭერთან ერთად.

გემრიელად მიირთვით!
FaceBook ბეჭდვა
კომენტარები / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
loadign_gif
გამოკითხვა
რომელ კატეგორიას ნახულობთ ყველაზე ხშირად?
არქივის კალენდარი