ჩვენ მოგიმზადეთ კენკრის ტარტის ყველაზე გემრიელი რეცეპტი.
ინგრედიენტები:
- 400 გ კენკრა
- 500 გ ფქვილი
- 75 გ მარგარინი ან კარაქი
- 3 კვერცხი
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 300 გ შაქარი
- 1/4 ჩ/კ მარილი
- 300 გ არაჟანი (15–20% ცხიმიანობის)
- ვანილი გემოვნებით
მომზადება:
- გარეცხე კენკრა და დატოვე საწურში, რომ დაიწუროს.
- ფქვილს შეურიე გამაფხვიერებელი, მარილი და 200 გ შაქარი.
- დაუმატე დარბილებული კარაქი და ერთი კვერცხის გული. მოზილე ცომი.
- არაჟანს შეურიე 1 ს/კ ფქვილი, დარჩენილი შაქარი, კვერცხი და ვანილი.
- ღუმელი გაახურე 200 გრადუსზე. გააბრტყელე ცომი (საცხობ ფორმაზე ცოტა დიდი რომ გამოვიდეს)
- ფორმას წაუსვი კარაქი და მოაყარე ფქვილი, აკურატულად დააფინე ცომი.
- ჩანგლით გაუკეთე ნაჩხვლეტები და შედგი ღუმელში 7-10 წთ.
- გამოიღე და დაალაგე კენკრა. შემდეგ დაასხი მომზადებული მასა და კიდევ 10 წთ აცხვე.
- როდესაც გამოცხვება, დააცადე გაციება. შემდეგ 1 სთ შედგი მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!