თონის პურის ხარჩო - 90-იანების რეცეპტი (+ ფოტო)

თონის პურის ხარჩო - 90-იანების რეცეპტი (+ ფოტო)
გავიხსენოთ ძველი გემო.

ინგრედიენტები:


  • თონის პური 1 ცალი
  • კარაქი 100 გ
  • ხახვი 200 გ
  • კვერცხი 2-3 ცალი
  • ქინძი რამდენიმე ძირი
  • მარილი, წითელი წიწაკა გემოვნებით



მომზადება:

  1. ხახვი დაჭერით წვრილად, ჩაყარეთ ქვაბში, დაუმატეთ მარილი და კარაქში მოშუშეთ.
  2. ერთი თონის პური დაჭერით კუბიკებად, ჩაყარეთ ხახვიან ქვაბში, დაასხით იმდენი წყალი, რომ დაიფაროს.
  3. როცა პური მოიხარშება, მოასხით კარგად გათქვეფილი კვერცხი და აურიეთ.
  4. დააყარეთ დაფქული, ან წვრილად დაჭრილი წითელი წიწაკა. წამოადუღეთ.
  5. ბოლოსკენ უქენით დაჭრილი ქინძი.



გემრიელად მიირთვით!

FaceBook ბეჭდვა
კომენტარები / 1 /
გულიკო
ქიზიყში მიღებული საჭმელია ხარშო( და არა ხარჩო). გამოიყენება თონის პურის ორცხობოლა( სუხარი) და ბოლოს ვუმატებთ ,რადგან ნახევრად რბილი და ცოტა ხრატუნაც უნდა იყოს. ზემოდან ვაყრით წვრილად დაჭრილ ნიორს.
12:49 / 06-07-2019
გამოხმაურება / 0 /
loadign_gif
გამოკითხვა
რომელ კატეგორიას ნახულობთ ყველაზე ხშირად?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
262728293031 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
e87a93