სალათი "მიმოზა" ვირთხის წელის შესახვედრად (ფოტო-რეცეპტი) - Marao

სალათი "მიმოზა" ვირთხის წელის შესახვედრად (ფოტო-რეცეპტი)

2019-12-05 09:53:21+04:00


ასეთი სალათის მეშვეობით საახალწლო მენიუ ბევრად მდიდრულად გამოჩნდება. პრიცესში შეგიძლიათ ბავშვებიც ჩართოთ.

Подготовьте все ингредиенты. Заранее отварите до готовности яйца, картофель и морковь.

ინგრედიენტები

  • კარტოფილი 2-3 ცალი (მოხარშეთ კანიანად)
  • კვერცხი 4 ცალი (მოხარშული)
  • თევზის კონსერვი 200 გრამი
  • წითელი ხახვი 1 ცალი
  • სტაფილო 1 ცალი (მოხარშული)
  • ყველი 100 გრამი
  • მაიონეზი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი წიწაკა დაფქული გემოვნებით
Салат делаем слоями. Каждый слой смазываем майонезом, солим и перчим по вкусу. Салат предлагаю выкладывать в виде головки сыра с отрезанным куском, ведь грядущий символ очень любит это лакомство. Первым слоем положите тертый на крупной терке картофель.

ულუფის რაოდენობა: 10-12

Второй слой - размятые вилкой рыбные консервы. Масло я предварительно сливаю, а крупные косточки вынимаю.

როგორ მოვამზადოთ "მიმოზა"

Затем идет слой нарезанного кубиками лука. Если используете обычный лук, то предварительно ошпарьте его кипятком, чтобы убрать всю горечь.

  • მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი, წინასწარ მოხარშეთ კვერცხი, კარტოფილი, სტაფილო.
  • სალათი ფენებად უნდა მოამზადოთ, თითოეული ფენა მაიონეზით დაფარეთ, მარილი და წიწაკა მოაყარეთ. სასურველია მისცეთ ყველის თავის ფორმა მოტეხილი ნაჭრით, ვინაიდან ახალი წლის სიმბოლოს ძალიან უყვარს ყველი. პირველ ფენად გაუშვით გახეხილი კარტოფილი.

Далее идет слой тертых крупно белков (желтки оставьте для верха).

  • მეორე ფენა: ჩანგლით დაბრტყელებული ქაშაყის ფილე, ან თევზის კონსერვი. ზეთი სასურველია გადააქციოთ, ხოლო მსხვილი ზომის ფხები ამოაცალეთ.
  • შემდეგი ფენა დაჭრილი ხახვის კუბებია. თუკი ჩვეულებრივ ხახვს იყენებთ, მდუღარე წყლის ორთქლზე გაატარეთ, იმისათვის რომ სიმწარე გაუქრეს.
  • შემდეგ უნდა დააწყოთ ცილები (კვერცხის გული შეინახეთ ზედა ფენისთვის)

Затем идет тертая морковь.

  • მომდევნო ფენა სტაფილოთი დაფარეთ.
  • და ბოლოს მსხვილად გახეხილი ყველი.

И последний слой - сыр, тертый на крупной терке.

სალათას ყველა მხრიდან წაუსვით მაიონეზი, დაფარეთ საკვები პოლიეთილენის პარკით და შეინახეთ მაცივარში რამდენიმე საათით. მირთმევის წინ მოაცილეთ პარკი და ზემოდან დაახეხეთ კვერცხის გული. "მიმოზა" თაგვის წლისთვის მზად არის.

Со всех сторон обмазываем салат майонезом, накрываем пищевой пленкой и убираем в холодильник на несколько часов для пропитки. Перед подачей аккуратно снимаем кулинарное кольцо и посыпаем салат со всех сторон тертыми на мелкой терке желтками.

სურვილისამებრ შეგიძლიათ მოხარშოთ კვერცხი და მისგან წრუწუნები დაამზადოთ, თვალისთვის წიწაკის მარცვლები შეგიძლიათ გამოიყენოთ, ყურისთვის და კუდისთვის ყველი.

По желанию можно сварить заранее яйца и сделать из них мышат. Глазки я делала из перца горошком, ушки и хвост из сыра, а носики - бутоны гвоздики. Подойдут как куриные яйца, так и перепелиные.

გემრიელად მიირთვით !

Приятного аппетита и с наступающим Новым годом!

დამდეგ შობა-ახალ წელს გილოცავთ!

წყარო