პიცა ის კერძია, რომელიც ნებისმიერ სუფრას დაამშვენებს. ასეთი ორიგინალური მიწოდებით კი სტუმრების აღფრთოვანებას გამოიწვევს. რაც მთავარია, "თაგუნია" პიცის მომზადება მარტივი და სახალისო პროცესია.
დაგჭირდებათ:
- 165 მლ წყალი
- 240 გრამი ფქვილი (+ ცომთან მუშაობის დროს მოსაყრელად)
- 5-6 გრამი საფუარი
- 2-3 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი (2 ს/კ ცომში და 1 ს/კ ზემოდან წასასმელად)
- მწიკვი მარილი
- 200 გრამი პამიდორი თავის წვენში
- 100 გრამი სულგუნი და იმერული ყველი
- 100 გრამი ძეხვი
- 5-6 ცალი ზეთისხილი
- 1 ჩაის კოვზი მშრალი ქონდარი
- თბილი წყლის, ზეითუნის ზეთის, მარილის, საფუვრისა და ფქვილისგან მოზილეთ ელასტიკური ცომი.
- ცომი 8 ნაწილად გაყავით და თითოეულს სამკუთხედის ფორმა მიეცით.
- თითოეულს ზემოდან წაუსვით ზეთი, პამიდორი საკუთარ წვენში და მოაყარეთ მშრალი ქონდარი.
- ცომს ზემოდან მოახეხეთ ჯერ იმერული ყველი, ზეთისხილებისგან გაუკეთეთ თვალები და ცხვირი; წვრილ და გრძელ ზოლებად დაჭრილი ძეხვისგან კი - კუდი. მოაყარეთ გახეხილი სულგუნი, მშრალი ქონდარი, შეასხურეთ ზეითუნის ზეთი და მორთეთ შაშკვლავის ფოთლით (სურვილის მიხედვით). გამოაცხვეთ 20-25 წუთი 180 გრადუსზე.
დარწმუნებულები ვართ, ასეთი "თაგუნია" პიცა ყველაზე მეტად ბავშვებს მოეწონებათ.