ახალ წლამდე სულ ცოტა დრო რჩება. წარმოგიდგენთ დესერტების რეცეპტებს, რომლებიც თქვენს სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს.
იტალიური დესერტი, რომელიც გამოირჩევა ჰაეროვანი, ნაზი და განსაკუთრებული გემოთი. შესანიშნავი არჩევანია გამორჩეული დღეებისათვის.
მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
კრემისთვის, კვერცხს და შაქარს ვურევთ ერთმანეთში, სანამ არ მიიღებთ თეთრ მასას.
პარალელურად, ყველ მასკარპონეს ვურევთ ნაღებს, ვანილს, მანამ სანამ არ მიიღებთ გლუვ შეკრულ მასას. ამის შემდეგ, ორცხობილა გადაანაწილეთ ფენებად, წაუსვით კრემი და სურვილისამებრ, გამოიყენეთ ყავა, კაკაო. ამ შემთხვევაში ჩვენ გთავაზობთ ჟოლოს გარნირს.
შოკოლადის სქელი მინანქრით დაფარული გახეხილი თხილისა და ზეფირის შიგთავსი შესანიშნავი არჩევანია გურმანებისთვის. ტკბილეულის მომზადება არ საჭიროებს ზედმეტ ძალისხმევას და სადღესასწაულო სუფრას ნამდვილად მოუხდება.
ინგრედიენტები:
იტალიური ტკბილეული, დაფარული ქოქოსის ფანტელებითა და რძიანი შოკოლადით ქმნის იდეალურ გემოს, რომლის დავიწყებაც შეუძლებელია.
ინგრედიენტები:
გააცხელეთ შოკოლადი ღუმელში დაბალ ტემპერატურაზე, ხშირად ურიეთ, სანამ არ დადნება. მდნარ შოკოლადს დაუმატეთ ნუში, გახეხილი ქოქოსი და უხეშად დაჭრილი მოცვი. მიღებული მასა უნდა დაამრგვალოთ პატარა ბურთულებად და მოასხათ შავი შოკოლადის მინანაქარი, შედგით მაცივარში 7 - 10 წუთის განმავლობაში.
მათთვის, ვისაც უყვარს მსუბუქი და ეგზოტიკური გემოები, ლიმონის კექსი ნამდვილად იდეალური არჩევანია. ეს დესერტი ზამთრის ცივ დღეებს თავისებურ ელფერს შესძენს.
ინგრედიენტები:
ინგრედიენტები:
კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ ერთად. დაუმატეთ კვერცხის გული, kakao, rZe, ვანილის ექსტრაქტი და კარგად ათქვიფეთ. ბოლოს დაამატეთ ფქვილი და კიდევ ათქვიფეთ. მიღებული მასა თქვენთვის სასურველი
ფორმით მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და გააფორმეთ. აცხვეთ 375 O-ზე, 10-12 წუთის განმავლობაში.
ნინელი აბულაძე
მარიამ გრძელიშვილი