ყველა ტკბილეულის მოყვარული ოცნებობს დიდი ზომის ტორტზე, ამ სურვილის ასრულება კი ავღანური "ნაპოლეონის" მეშვეობით უმარტივესია. გემრიელი კრემი და დაფხვნილი შაქრიანი ქერქი - საუკეთესო სინთეზია იდეალური დესერტისთვის. მთავარი ინგრედიენტი კი ნიგოზი და ხრაშუნა ბეზეა. ტორტი საკმაოდ მსუყე გამოდის. ასე რომ, შეგიძლიათ საღამოს მეგობრები დაპატიჟოთ ჩაიზე ან ყავაზე გემრიელ დესერტთან ერთად.
ინგრედიენტები
- მარცვლეულის ფქვილი 4 ჭიქა
- კვერცხი 6 ცალი
- საფუარი 1 ჩაის კოვზი
- ბერძნული ნიგოზი 200 გრამი
- მოხარშული რძე 350 გრამი
- ნაღები 760 გრამი
- არაჟანი 1 სუფრის კოვზი
- შაქარი 1.5ჭიქა
მომზადების წესი
- 310 გრამი კარაქი გახეხეთ, მოურიეთ ფქვილთან და საფუართან ერთად და გაცერით.
- გააცალკევეთ კვერცხის გული, ათქვიფეთ. მოურიეთ არაჟანთან ერთად, ცომი მოზილეთ და მაცივარში შედგით 30 წუთით.
- ცილა ათქვიფეთ შაქართან ერთად, დაუმატეთ ბერძნული ნიგოზი.
- ცომი გაყავით 6 ნაწილად. გააბრტყელეთ 3 მილიმეტრ სისქეზე. წაუსვით ცილა 5 ფენაზე და შედგით ქურაში 180 გრადუსზე, 20 წუთით. მზა ფირფიტებს მოაჭერით უსწორმასწორო ნაპირები.
- ფირფიტებს სათითაოდ წაუსვით კრემი და დააწყვეთ ერთმანეთზე. სურვილისამებრ გააფორმეთ ნიგვზით, გამდნარი შოკოლადით და მორჩენილი ფირფიტების ნაფხვენით.
ეს ტორტი ბევრს კლასიკურ "ნაპოლეონს" მოაგონებს, თუმცა ეჭვიც არ შეგეპაროთ, რომ უგემრიელესია; ხოლო ვისაც მოხარშული რძე არ უყვარს, მაშინ ვურჩევთ თავიდან დააგემოვნოს, ვინაიდან მისი გასინჯვის შემდგომ უდავოდ კმაყოფილი დარჩება.
გაგვიზიარეთ შედეგი.
წყარო