ეს უგემრიელესი ტორტი, რომელსაც სახელი ბალეტის პატივსაცემად ჰქვია, თქვენს გულს პირველივე ლუკმიდან დაიპყრობს.
ინგრედიენტები:
- ხორბლის ფქვილი 385 გ.
- კვერცხის გული 5 ც.
- ნაღების კარაქი 200 გ.
- შაქარი 0,5 ჭ.
- არაჟანი 3–5 ს/კ.
- შავი ქლიავი 100 გ.
- კურაგა 100 გ.
- ფინიკი 100 გ.
- ქიშმიში 100 გ.
- ნიგოზი 100 გ.
- არაქისი 100 გ.
- ნუში 100 გ.
- ფორთოხალი 0,5 ც.
- კაკაო 3 ს/კ.
- ნაღები 175 მლ.
- ატმის ჯემი 3 ს/კ.
- შავი შოკოლადი 100 გ.
მომზადება:
მოამზადეთ ფხვიერი ცომი. მაგიდაზე დაყარეთ ფქვილი, შეურიეთ შაქარი, გახეხეთ ცივი კარაქის კუბები. დაუმატეთ კვერცხის გული, მოზილეთ ცომი. დაუმატეთ სქელი არაჟანი. კარგად მოზილეთ ყველაფერი ხელებით.
მზა ცომი გაყავით 2 ნაწილად. გააკეთეთ ბურთები და შეახვიეთ საკვებ ცელოფანში. შედეთ მაცივარში 2 სთ-ით. შემდეგ გაშალეთ ცომი 2 ფენად საცხობ სინზე.
ცომი დაჩხვლიტეთ ჩანგლით რამდენიმე ადგილას. შედეთ სინი გახურებულ ღუმელში 200 გრ. და აცხვეთ 15-20 წთ. შემდეგ დააცადეთ გაგრილება.
შავი ქლიავი, ფინიკი და კურაგა დაჭერით წვრილად. თხილეული მოხალეთ მშრალ ტაფაზე. დაჭერით. შეურიეთ ამ ყველაფერს ქიშმიში და ფორთოხლის ცედრა.
ერთ-ერთი გამომცხვარი ცომის ფენა დაფხვენით, შეურიეთ თხილეულს და ჩირეულს. დაუმატეთ 155 მლ 30%-იანი ნაღები, კაკაო და მურაბა. კარგად აურიეთ და დაადეთ მეორე ფირფიტას ზემოდან.
შოკოლადი და დარჩენილი ნაღები დაადნეთ ორთქლზე. მოასხით დესერტს. შედეთ მაცივარში 3-4 სთ. როდესაც კარგად გამაგრდება, დაჭერით პატარა კუბებად.
მოგეწონათ რეცეპტი? - გაუზიარეთ მეგობრებს!