ტორტი "ლა ბაიადრე"

ტორტი "ლა ბაიადრე"
ეს უგემრიელესი ტორტი, რომელსაც სახელი ბალეტის პატივსაცემად ჰქვია, თქვენს გულს პირველივე ლუკმიდან დაიპყრობს.

ინგრედიენტები:


  • ხორბლის ფქვილი 385 გ.
  • კვერცხის გული 5 ც.
  • ნაღების კარაქი 200 გ.
  • შაქარი 0,5 ჭ.
  • არაჟანი 3–5 ს/კ.
  • შავი ქლიავი 100 გ.
  • კურაგა 100 გ.
  • ფინიკი 100 გ.
  • ქიშმიში 100 გ.
  • ნიგოზი 100 გ.
  • არაქისი 100 გ.
  • ნუში 100 გ.
  • ფორთოხალი 0,5 ც.
  • კაკაო 3 ს/კ.
  • ნაღები 175 მლ.
  • ატმის ჯემი 3 ს/კ.
  • შავი შოკოლადი 100 გ.

მომზადება:


მოამზადეთ ფხვიერი ცომი. მაგიდაზე დაყარეთ ფქვილი, შეურიეთ შაქარი, გახეხეთ ცივი კარაქის კუბები. დაუმატეთ კვერცხის გული, მოზილეთ
ცომი. დაუმატეთ სქელი არაჟანი. კარგად მოზილეთ ყველაფერი ხელებით.
მზა ცომი გაყავით 2 ნაწილად. გააკეთეთ ბურთები და შეახვიეთ საკვებ ცელოფანში. შედეთ მაცივარში 2 სთ-ით. შემდეგ გაშალეთ ცომი 2 ფენად საცხობ სინზე.

ცომი დაჩხვლიტეთ ჩანგლით რამდენიმე ადგილას. შედეთ სინი გახურებულ ღუმელში 200 გრ. და აცხვეთ 15-20 წთ. შემდეგ დააცადეთ გაგრილება.
შავი ქლიავი, ფინიკი და კურაგა დაჭერით წვრილად. თხილეული მოხალეთ მშრალ ტაფაზე. დაჭერით. შეურიეთ ამ ყველაფერს ქიშმიში და ფორთოხლის ცედრა. 


ერთ-ერთი გამომცხვარი ცომის ფენა დაფხვენით, შეურიეთ თხილეულს და ჩირეულს. დაუმატეთ 155 მლ 30%-იანი ნაღები, კაკაო და მურაბა. კარგად აურიეთ და დაადეთ მეორე ფირფიტას ზემოდან.
შოკოლადი და დარჩენილი ნაღები დაადნეთ ორთქლზე. მოასხით დესერტს. შედეთ მაცივარში 3-4 სთ. როდესაც კარგად გამაგრდება, დაჭერით პატარა კუბებად. 

მოგეწონათ რეცეპტი? - გაუზიარეთ მეგობრებს!

FaceBook ბეჭდვა
კომენტარები / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
loadign_gif

გამოკითხვა
რომელ კატეგორიას ნახულობთ ყველაზე ხშირად?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
3031 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
e87a93