ჰაეროვანი და ნაზი დესერტების მოყვარულთათვის ვანილის დესერტი სწორედ რომ შესაფერისია. ტკბილი-ხაჭოსებრი გემო ვანილის სურნელთან ერთად მადისაღმძვრელია უდავოდ, ხოლო კენკრის სოუსი დესერტს მეტ სილამაზეს მიანიჭებს. კენკრის სოუსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ნებისმიერი კენკროვანი ხილი: მაყვალი, მარწყვი, ჟოლო, მოცხარი, ასევე სასურველი კენკროვანის მიქსიც. მომჟავო კენკროვანები ვანილთან სინთეზში იდეალურია.
ინგრედიენტები:
- ხაჭო 750 გ
- კვერცხი 2 ცალი
- შვრია 3 სუფრის კოვზი
- შაქარი 150 გრამი
- ვანილის ექსტრაქტი 1 ჩაის კოვზი
- ლიმონი 1 ცალი
- არაჟანი 300 გრამი
- კენკრა 250 გრამი
- ლიმონის წვენი 10 მლ
მომზადების წესი
- ათქვიფეთ 60 გრამი შაქარი კვერცხთან ერთად კრემისებრი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ლიმონის ცედრა, შვრია, ხაჭო და ვანილის ექსტრაქტი. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- პირველი ფენა საცხობ ფორმაში მოათავსეთ და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში 170 გრადუსზე.
- მეორე ფენის მოსამზადებლად ათქვიფეთ 50 გრამი შაქარი არაჟანთან ერთად. პირველ გამომცხვარ ფენას წაუსვით არაჟნის და შაქრის მასა და შედგით ღუმელში კიდევ 10 წუთით.
- ახლა კი მოვამზადოთ კენკროვანის სოუსი. გარეცხეთ კენკრა, დააბლენდერეთ ფაფის კონსისტენციამდე. დაუმატეთ ლიმონის წვენი. დარჩენილი შაქარი მოხარშეთ გალღობამდე.
- შესაკმაზად შეარჩიეთ უცხიმო ხაჭო და 20%-იანი ცხიმის შემცველობის არაჟანი. დესერტი გააფორმეთ კენკრით, რომელიც სოუსის მოსამზადებლად გამოიყენეთ. პიტნის ფოთლები და შაქრის პუდრიც დაასრულებს ვიზუალურ მხარეს. მისი მირთმევა შეიძლება როგორც თბილი, ასევე ცივი სახით.
წყარო:sovkusom