ზაფხული მოვიდა. უკვე ცხელი სადილების კეთებას დიასახლისები თავს არიდებენ და მარტივად ცდილობენ დღეების გადატანას. ახლა მსუბუქი ნამცხვრების, სალათებისა და ხილ-ბოსტნეულის სეზონია. საზაფხულო სუფრა ბიუჯეტური და მსუბუქი უნდა იყოს. ამიტომ დროა, ქართულ სამზარეულოს ჩვენთვის საუცხოო კერძები დავამატოთ.
ივნისის თვის პირველი მსუბუქი და საუცხოო კერძი გრილზე დამზადებული ბოსტნეული და ხორცია.
ინგრედიენტები:
მომზადების წესი: ამ კერძის მომზადება მართლაც რომ უმარტივესია. თუ სახლში გრილი არ გაქვთ, მაშინ ფოლგა დაგვჭირდება. დაჭერით ბოსტნეული წვრილად, სასურველ ფორმებად, დაამარილეთ, დააყარეთ წიწაკა, დაასხით ზეითუნის ზეთი და ფოლგაში ქათამთან ერთად შეახვიეთ. გააჩერეთ 25 წუთი, 250 გრადუსზე და მსუბუქი სადილი, ბოსტნეული გრილზე უკვე მზადაა.
მექსიკელებს ცხარე და მოტკბო საჭმელი უყვართ, ზაფხულობით კი რთული საკვების დასამზადებლად თავს არ იწუხებენ. ესეც მორიგი მარტივი კერძი ივნისისთვის.
ინგრედიენტები:
მომზადების წესი: კერძის დასამზადებლად ერთ დიდ თასში მოათავსეთ სიმინდი. გახეხეთ ყველი და შეურიეთ სიმინდს. დააყარეთ მარილი გემოვნებით, ½ შეკვრა მაიონეზი, დააწურეთ ლაიმი და წიწაკა. დატოვეთ 30 წუთი, რომ ინგრედიენტები კარგად შეზავდეს და შემდეგ მიირთვით გემრიელად!
ივნისის თვის მსუბუქი და გემრიელი კერძი კიტრისგან დამზადებული სუშია, რომელიც უმარტივესი, ბიუჯეტური და უგემრიელესია.
ინგრედიენტები:
მომზადების წესი: ბოსტნეულის სათლელით გათალეთ კიტრი, ისე, რომ მისგან თხელი ფენები მიიღოთ. ცალკე თასში მოათავსეთ კრემ-ყველი, მარილი, შავი წიწაკა, სეზამის მარცვლები და ლაიმის წვენი. დაჭერით მოგრძო ფორმებად სტაფილო და მოხარშეთ ქათამი. მოხარშული ქათამი წვრილად დაჭერით და სუშის დამზადება დაიწყეთ. გათლილ კიტრში გაახვიეთ სტაფილო, ქათამი და ჯამში გამზადებული ყველიანი მასა. ცოტა გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით.
გამომცხვარი ბულგარული წიწაკა ის ერთ-ერთი უმარტივესი კერძია, რომელიც ივნისის თვეში უნდა მოამზადოთ.
ინგრედიენტები:
ბოლო უმარტივესი კერძი, რომელიც ივნისში უნდა სცადოთ, სპაგეტია. სპაგეტის სეზონი არ გააჩნია, თუმცა ზაფხულში მარტივი გასაკეთებელია და ცივ ყავასაც უხდება.
ინგრედიენტები: