სალათებს შორის ყველაზე პოპულარული სალათა "ცეზარი" ალბათ დედამიწის მოსახლეობის უმეტესობას უყვარს, "ცეზარში" ხომ ყველა გემრიელი ინგრედიენტია: ხორცი, სალათის ფურცელი, მადისაღმძვრელი სოუსი და ყველი. გემრიელი სალათა კარგია, მაგრამ ერთი და იგივე სტანდარტული რეცეპტი ცოტა მოსაბეზრებელია...
ინგრედიენტები:
ცალკე მოათავსეთ აისბერგი, ცალკე - გახუხული პურები და სოუსის მზადება დაიწყეთ. ბლენდერში ჩაასხით მდოგვი, ნაღები, ნიორი, ლიმონის წვენი და აურიეთ. მოხარშეთ 3 კვერცხი და წვრილად დაჭერით, 3 კი შეწვით ტაფაზე.
სალათის ფურცლებს შეურიეთ ქათამი, პური, დაჭრილი კვერცხი და სოუსი. აურიეთ კარგად და მიღებულ გემრიელ მასას ზევიდან დაადეთ 3 შემწვარი კვერცხი. ბოლოს მოაყარეთ ბევრი პარმეზანი და გემრიელად მიირთვით.
ინგრედიენტები:
აიღეთ ქათმის ფილე, წაუსვით მარილი, სუნელები და ფოლგით ღუმელში გამოაცხვეთ. შემდეგ კი სტანდარტული "ცეზარის" დრესინგი გააკეთეთ. ქათამი დაჭრით წვრილად და მიღებულ მასას შეურიეთ. კლასიკური "ცეზარისგან" განსხვავებით, ამ ვერსიაში ქათამი უფრო რბილი და ფაფუკი იქნება.
ინგრედიენტები:
შეიძინეთ ბეიგელის პურები ან სახლში გამოაცხვეთ ის. გაჭერით შუაზე, წაუსვით პურს სალათა "ცეზარის" დრესინგი, შემდეგ ხახვი, სალათის ფურცელი და დაადეთ დაძიძგნილი, წვრილად დაჭრილი ქათმის ხორცი. წაუსვით კიდევ ერთი ფენა დრესინგი და შავი პილპილი მოაყარეთ, შემდეგ - ყველი, ნიორი და ბოლოს პურზე კვლავ ცეზარის დრესინგი. გაჭერით ბეიგელი ორად და ცივად მიირთვით.
ინგრედიენტები:
როგორც წინა შემთხევებში, ცალკე მოათავსეთ სალათის ფურცელი და გახუხული პური. შემდეგ ბლენდერში დაამზადეთ სოუსი და გრილზე შემწვარი კრევეტები ქათმის მაგივრად შეურიეთ. გემრიელად მიირთვით.
წყარო: www.myrecipes.com