იცოდით თუ არა, რომ თავდაპირველად ნიახური სამედიცინო მიზნებისთვის მოჰყავდათ და არა საკვებში ყოველდღიური გამოყენებისთვის? მას შემდეგ, რაც ნიახური ჩვენს რაციონში შემოვიდა, მისი სამკურნალო თვისებები დავივიწყეთ. მწვანე ღეროები ბევრ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს, რომლებიც სისხლის მიმოქცევის გააქტიურებასა და მონელებაში ეხმარება, რის ხარჯზეც უმჯობესდება არა მხოლოდ ორგანიზმის საერთო მდგომარეობა, არამედ კანიც.
„ნიახურის 95%-ს წყალი შეადგენს. ის ატენიანებს კანს შიგნიდან, რაც მოვლის ერთ-ერთი უმთავრესი ასპექტია. გარდა ამისა, ნიახურის წვენი მდიდარია ნატრიუმით, რაც კუჭის წვენის გამოყოფის პროვოცირებას ახდენს. ეს ეხმარება ნაწლავური სისტემის მუშაობის გაუმჯობესებასა და ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლის პროცესების დასტაბილურებაში. რაც უფრო აქტიურად აღდგება თქვენი ორგანიზმი, მით უფრო უკეთ გრძნობთ თავს და უკეთესი კანი გაქვთ“ - ამბობს ვარსკვლავთა დიეტოლოგი კიმბერლი სნაიდერი.
განაგრძეთ კითხვა
<div> <div class="gtx-trans-icon"></div>
</div>