თაფლი - აღადგენს იმუნიტეტს, ენერგიის წყაროა, თუ სამზარეულოში თაფლი გაქვთ, შაქარი შეგიძლიათა დაივიწყოთ.
ბანანი - კალიუმის წყაროა. აძლიერებს კუნთებს. ამასთანავე, დადებითად მოქმედებს გულზე. ამცირებს ინსულტის რისკს.
შვრია - კურნავს კუჭ-ნაწლავის დაავადებას. ამასთანავე, შვრიის ფაფა მინიმალურ კალორიას შეიცავს.
ისპანახი - იგი მდიდარია ა, ც და კ ვიტამინებით. აგრეთვე ანტიოქსიდანტებითა და რკინით.
ზეითუნის ზეთი - დაბლა სწევს სისხლში ქოლესტერინის დონეს. ეხმარება ორგანიზმს გაახალგაზრდავებაში. მდიდარია ე ვიტამინით და ხელს
უწყობს ა და კ ვიტამინის შეთვისებას.
ვაშლი - აუმჯობესებს გულის, კუჭ-ნაწლავისა და ფილტვების მუშაობას. აფერხებს კიბოს უჯრედების გამრავლებას.
მაწონი - კალციუმის საბადოა. აგრეთვე, აღადგენს იმუნიტეტს, აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის მუშაობას.
ორაგული - მდიდარია ომეგა3-ის ცხიმით, რომელიც არეგულირებს ქოლესტერინის დონეს სისხლში. აგრეთვე აუმჯობესებს თმის მდგომარეობას და დაგიცავთ დეპრესიისგან.
სტაფილო - ბეტა-კაროტინის საბადოა. აუმჯობესებს მხედველობას; აქვეითებს მადას და ხელს უშლის კიბოს უჯრედების წარმოქმნა-გამრავლებას. ორგანიზმა სტაფილო უკეთესად რომ შეითავსოს, იგი არაჟნით ან მზესუსმზირის ზეთთან ერთად უნდა მიირთვათ.
მოცხარი - აფერხებს სიბერის პროცესს. აუმჯობესებს მხედველობას. აგრეთვე სასარგებლოა მათთვის, ვინც დაბნეული და გულმავიწყია.