ჭამეთ ცოცხალი, შეინახეთ შაქართან ერთად, ან გაყინეთ. მოცვი უნდა ჭამოთ დიდი რაოდენობით და აი, რატომაც:
1. თვალებისთვის აუცილებელი ვიტამინები
შეგიძლიათ მოცვზე დამზადებული აბები სვათ, მაგრამ სეზონზე მოცვი უნდა ჭამოთ, თუ გსურთ, ჯანმრთელი თვალები გქონდეთ.
2. აძლიერებს ძვლებს
შეიცავს პოლიფერონს, ნივთიერებას, რომელიც აძლიერებს ძვლებს. მიირთვით კალციუმის შემცველ პროდუქტებთან ერთად: ხაჭო, მაწონი... განსაკუთრებით სასარგებლოა ბავშვებისა და მოხუცებისთვის.
3. გაგახდუნებთ და ორგანიზმს გაახალგაზრდავებს
ამერიკელმა მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ მოცვში შემავალი პოლიფენოლი დაგროვილ ცხიმს ებრძვის. შედეგად, უმჯობესდება არა მარტო ფიგურა, არამედ კანის მდგომარეობაც.
მასში შემავალი ანტიოქსიდანტები ხელს უშლიან ტვინის უჯრედებს გადაგვარებას და ადამიანი ასაკის მატებასთან ერთად მეხსიერების შესუსტებას ვეღარ იგრძნობს.
4. აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს
ამასთანავე, ცე ვიტამინის წყალობით. ამაღლებს იმუნიტეტს. სასარგებლოა დიაბეტიებისთვისაც, რადგან არეგულირებს შაქრის დონეს სისხლში.
5. ჯანსაღი სისხლძარღვებისთვის
სისხლძარღვები დიდი ხნით რომ იყოს ელასტიკური და კარგი გამტარიანობა ჰქონდეთ, მოცვი უნდა მიირთვათ. ის აგრეთვე მნიშვნელოვანი პროდუქტია ანემიის დროს და აქვეითებს ცუდ ქოლესტერინს.
6. ბუნებრივი ანტისეპტიკი და ანტიბიოტიკი
1 ჭიქა კენკრა ცისტიტისგან გიხსნით. აგრეთვე სასარგებლო თირკმლების დაავადების დროს. ებრძვის უსიამოვნო სუნს პირის ღრუში და ანთებას. ანგინასაც კი "ეშინია" მოცვის.
7. აუმჯობესებს განწყობას, ებრძვის დეპრესიას
მოცვში შემავალი უნიკალური მიკროელემენტები მომენტალურად გაგიუმჯობესებთ განწყობას. ამიტომაც უნდა შეინახოთ მოცვი ზამთარში, რომ განწყობა აკონტროლოთ.