გერმანელმა შეფმზარეულმა ალფონს შუბეკმა, რომელიც თანამედროვე გერმანული სამზარეულოს ყველაზე ცნობილი მზარეულია, პირველი მიშლენის ვარსკვლავი 31 წლის ასაკში მიიღო.
რეცეპტი:
- დაალბეთ შაფრანი და ყვითელი კოჭა 30-მილილიტრიან თბილ წყალში. გარეცხეთ, გაასუფთავეთ ასპარაგუსი, მოაცილეთ ბოლოები და გაყავით შუაზე სიგრძივად. აიღეთ ლობიოს მარცვლები, გარეცხეთ და გაყავით დიაგონალზე. დაჭერით ცხარე წიწაკა ვერტიკალურად, მოაცილეთ გული და შემდგომ დაჭერით კუბებად. წამოადუღეთ ქვაბი წლით, დაუმატეთ მარილი და კოჭას პატარა ნაჭრები. შემდგომ მოათავსეთ სპაგეტები და მოხარშეთ შეფუთვაზე მითითებულ დროზე სამი წუთით ნაკლები დროით. ამოიღეთ კოჭა, შეათბეთ წვნიანი ღრმა ტაფაზე. დაუმატეთ ასპარაგუსი, ლობიო და წამოადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში, მანამ, სანამ არ დარბილდება. დაუმატეთ კარი, ნიორი, გახეხილი კოჭა, ცხარე წიწაკა და ლიმონის ცედრა. მოათავსეთ პასტა ღრმა ტაფაში და წამოადუღეთ დაახლოებით 2 წუთი. შეკმაზეთ შაფრანით და ორეგანოთი. გადმოიღეთ ტაფა ცეცხლიდან და სპაგეტი შეკმაზეთ პარმეზანით, მარილით, არომატიზებული წიწაკით და ცხარე წიწაკით. კერძი უნდა მიირთვათ თბილ მდგომარეობაში. შეგიძლიათ გაალამაზოთ ორეგანოს ღეროებით და მოაყაროთ დარჩენილი ყველი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ 150 გრამი ლორი.
ინგრედიენტები 4 ადამიანის ულუფაზე:
- 500 გრამი ფუზილი
- 450 მგ ბოსტნეულის წვნიანი
- 350 გ მწვანე ასპარაგუსი
- 120 გ ლობიო
- 25 გ შაფრანი
- მწიკვი კოჭა
- 1 საშუალო ზომის წითელი წიწაკა
- 3 ნაჭერი ჯანჯაფილი
- 15 გ კარის ფხვნილი
- 2 წვრილად დაჭრილი ნიორი
- 5 გ გახეხილი ჯანჯაფილი
- 2 ლიმონის კანი
- 30 გ ორეგანო
- 75 გ გახეხილი პარმეზანი
- მარილი წიწაკის არომატით
- ახლად დაფქული წიწაკა
- 30 მლ ზეითუნის ზეთი
წყარო: vogue