თუ თქვენი დილა ყავით იწყება და დღის განმავლობაშიც ბევრს სვამთ, გსურთ, ნაკლები სიხშირით დალიოთ? მალე კლიმატის ცვლილება დაგეხმარებათ გადაწყვეტილების მიღებაში.
გლობალური დათბობის გამო წამყვანი ყავის კომპანიები, როგორებიცაა "ლავაზა" და "სტარბაქსი", ასაჯაროებენ შესაძლო რისკებს, რამაც 2050 წლისათვის ყავის გაქრობა შეიძლება გამოიწვიოს. ყავის მოპოვების ადგილებიდან 50% აღარ იქნება ამ დროისათვის და მომხმარებლებისათვის ყავა გაძვირდება. თუ გლობალური დათბობის პროცესს რაიმე არ ეშველა, სავარაუდოა, რომ ერთი საუკუნის მერე ყავის მოპოვება სავსებით შეუძლებელი გახდება.
2. თაფლი
უკვე ყველასთვის ცნობილია, რომ ფუტკრები საფრთხეში არიან. ბევრი ფაქტორის ჩათვლით, ერთ-ერთია გლობალური დათბობა. კვლევები აჩვენებს, რომ დიდი რაოდენობით CO2-ის გამოყოფა ამცირებს ყვავილების მტვერს, რითაც ფუტკრები იკვებებიან. ისინი მალე დაიხოცებიან, თუ სხვა საკვებს ვერ იპოვიან.
3. ბრინჯი
ბრინჯის შემთხვევაში, მისი გადაშენების გარდა, არსებობს მასში არსებული სასარგებლო ნივთიერების გაქრობის შესაძლებლება. კვლევების მიხედვით, ადამიანებს, რომლებიც ხშირად მოიხმარენ საკვებად ბრინჯს, ჯანმრთელობის პრობლემები შეექმნებათ.
4. შოკოლადი
კაკაოს ხეები საფრთხეშია, რადგან მათ წვიმიანი დღეები და ტენიანი გარემო სჭირდება. კვლევების თანახმად, კაკაოს მოსავალი ყოველწლიურად ერთი მილიონი ტონით იკლებს. გაგრძელება