ყველა ბოსტნეული სასარგებლოა ორგანიზმისთვის, მაგრამ ზოგიერთს აქვს სპეციალური თვისებები, რაც ხელს უწყობს მუცლის ცხიმის მოშორებას. შეეცადეთ, მიირთვათ ეს 4 ბოსტნეული რაც შეიძლება ხშირად. მოხარშეთ ისინი თქვენი საყვარელი რეცეპტების მიხედვით ან მიირთვით უმი.
- ჭარხალი

ჭარხალი შესანიშნავად
- წიწაკა

წიწაკა მდიდარია ბოჭკოებით, ისევე, როგორც კაპსაიცინით - აქტიური ნივთიერება, რომელიც ხელს უწყობს სხეულის ცხიმის შემცირებას. გარდა ამისა, ადვილია მისი დამატება ნებისმიერ კერძში, როგორც ნედლის, ასევე თერმული დამუშავების შემდეგ. ამიტომ წიწაკა შეიძლება ყოველდღე მიირთვათ.
- სტაფილო

სტაფილო თერმოგენური ეფექტის დონით რეკორდული ძირეული კულტურაა. ეს ტერმინი ეხება საკვების უნარს, ორგანიზმმა დაწვას მეტი კალორია საჭმლის მონელებისთვის.
- ბროკოლი

ცოტას უყვარს ბროკოლი, მაგრამ ამაოდ! ამ ბოსტნეულის ერთი პორცია შეიცავს დღიური ბოჭკოს მოთხოვნილების 10%-ს - ანუ დაახლოებით იმავეს, რაც ჭარხალში. გარდა ამისა, ბროკოლს აქვს უნარი, დაიცვას კუჭის ლორწოვანი გარსი ანთებისგან, რაც გამოწვეულია მის შემადგენლობაში ომეგა მჟავების შემცველობით.