ჯანმრთელობა

7 პროდუქტი, რომლებსაც ონკოლოგები არ ჭამენ და თქვენც არ გირჩევენ

7 პროდუქტი, რომლებსაც ონკოლოგები არ ჭამენ და თქვენც არ გირჩევენ
სამწუხაროდ, კიბოსგან საბოლოო გათავისუფლების მეთოდი მოფიქრებული არაა, თუმცა ზოგიერთი წესის არდაცვა ერთიორად ზრდის ამ საშინელი დაავადების წარმოქმნის საშიშროებას.
ექიმი-ონკოლოგები გვირჩევენ, სამზარეულოდან და თეფშებიდან სამუდამოდ განვდევნოთ ეს 7 პროდუქტი.

გადამუშავებული ხორცი

მრავალწლიანი კვლევით დადგინდა, რომ მხოლოდ 50 გრამი კანცეროგენებით აღსავსე გადამუშავებული ხორცი 18 პროცენტით ზრდის მსხვილი ნაწლავის კიბოსგან დასნებოვნებას. პირველ რიგში, საშიშია ის ნივთიერებები, რომლებსაც პროდუქტისთვის ვადის გაზრდის მიზნით უმატებენ.

პოპკორნი


მის მოსამზადებლად გამოიყენება სინთეტიკური ზეთი, რაც ზრდის ფილტვების კიბოს რისკს.

ორაგული

საშიშია ის, რომელიც ფერმაში
გამოჰყავთ. არავინ იცის, რითი კვებავენ მათ, რომ სწრაფად გაიზარდონ. ეს ტოქსიკური ნივთიერებები კი სიმსივნეებს იწვევს ადამიანში.

ნაკვერჩხალზე შემწვარი ხორცი


არავინ ამბობს, რომ მწვადზე უარი უნდა თქვათ, მაგრამ ნუ შეჭამთ გაშავებულ, დანახშირებულ ხორცის ნაჭერს.

ხელოვნური დამატკბობელი


საშიშია ყველაფერი ის, რაც ცვლის შაქარს. ის არღვევს ნივთიერებათა ცვლას. არსებობს კიდევ ერთი პრობლემა: შაქარი აჩქარებს კიბოს უჯრედების გამრავლებას. უმჯობესია, შეამციროთ ტკბილის მიღება.

ალკოჰოლი


ალკოჰოლის რეგულარულად მიღება იწვევს: თავის ტვინის, საყლაპავის, ღვიძლის, სარძევე ჯირკვლისა და მსხვილი ნაწლავის კიბოს. თუ საბოლოოდ უარს ვერ ამბობთ ალკოჰოლზე, შეამცირეთ მაინც, რათა ჯანმრთელი იყოთ.

ტრანსცხიმები


ის აქტიურად გამოიყენება მარგარინში, კრეკერში, კანფეტებში, დესერტებში, სოუსებში. უარი უნდა თქვათ იმ პროდუქტების მიღებაზე, რაც ტრანსცხიმებს შეიცავს.

ბეჭდვა