კიბოსთან ბრძოლაში მნიშვნელოვანია არა მხოლოდ კარგად შერჩეული თერაპია, არამედ სწორად შედგენილი დიეტა. ჩვენ ვსაუბრობთ სასწაულებრივ პროდუქტებზე, რომლებიც არა მხოლოდ ზრდის იმუნიტეტს, არამედ გამანადგურებელ დარტყმას აყენებს ავთვისებიან უჯრედებს.
კიბო არ არის სასიკვდილო განაჩენი. დღეს სწორი და დროული მკურნალობით პაციენტებს აქვთ დიდი შანსი, მოხდეს რემისია და იცხოვრონ ნორმალური ცხოვრებით. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაეხმაროთ სხეულს მტრის დაძლევაში, თუ რეგულარულად შეიტანთ თქვენს დიეტაში რამდენიმე მარტივ და ნაცნობ პროდუქტს რეგულარული მოხმარებისთვის. გთავაზობთ ასეთი პროდუქტების სიას:
ზეითუნის ზეთი
ზეითუნის ზეთი მდიდარია ოლეოკანტალით. სწორედ ეს ნივთიერება იწვევს ავთვისებიანი უჯრედების შიგნით თვითგანადგურების პროცესებს. ბოლო ექსპერიმენტებმა აჩვენა, რომ "ცუდი" უჯრედების სიკვდილი ხდება ფაქტობრივად 30-60 წუთში, ხოლო აქტიური მოქმედების პერიოდი დღის 16-დან 24 საათამდეა.
ნიორი
ნიორი და ხახვი არა მხოლოდ ამაღლებს იმუნიტეტს, არამედ აჩერებს კანცეროგენების მოქმედებას, რითაც ზრდის გენებში დნმ-ის აღდგენის სიჩქარეს. ამრიგად, ნიორი მომაკვდინებელ გავლენას ახდენს კიბოს უჯრედებზე. ის ყველაზე ეფექტურად მოქმედებს მსხვილი ნაწლავისა და კუჭის კიბოს დროს.
ბროკოლი
ბროკოლი და სხვა ბოსტნეული მდიდარია გლუკოზინოლატებით, რომლებიც ასევე ანადგურებს კიბოს უჯრედებს. თუმცა ამ ნივთიერებების გამომუშავება სრულდება თერმული დამუშავების დროს. შესაბამისად, დადებითი ეფექტის მისაღწევად, ეს საკვები უმი უნდა მიირთვათ. ისინი ასევე სასარგებლო იქნება კუჭისთვის, საყლაპავისა და პირის ღრუსთვის.
პომიდვრები
ისინი შეიცავს უამრავ ლიკოპენს, ბუნებრივი წარმოშობის წითელ საღებავს. ის მოქმედებს, როგორც ძლიერი ანტიოქსიდანტი და აფერხებს ნეოპლაზმების ზრდას გულმკერდსა და ფილტვებში. ბევრი ლიკოპენი ასევე გვხვდება წითელ წიწაკაში, გრეიპფრუტსა და საზამთროში.
ბაღისა და ტყის კენკრა
ჟოლო, მარწყვი, მოცვი, და მაყვალი - ყველა ეს კენკროვანი შეიცავენ დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტს, C ვიტამინს და ელაგის მჟავას, რომელიც შეიცავს ფლავონოიდებს. სწორედ ამ უკანასკნელის გამოა, რომ კენკრა თრგუნავს ფერმენტებს, რომლებიც ანადგურებს ჯანსაღი უჯრედის დნმ-ს.
სტაფილო
ბეტა-კაროტინის მაღალი შემცველობის გამო სტაფილოს შეუძლია დაიცვას უჯრედის მემბრანები ტოქსინების მავნე ზემოქმედებისგან და შესაბამისად, ამცირებს კიბოს უჯრედების ზრდის ტემპს. სტაფილო, კომბოსტოსგან განსხვავებით, უმჯობესია მიირთვათ თერმულად დამუშავებული ფორმით, როდესაც შეიცავს უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს.