რამდენიმე საოცრად სასიამოვნო გზა, რომელთა ნებისმიერი ხსენება უგემრიელესი კერძების მოყვარულთა უმეტესობაში ღიმილს და ბედნიერებას იწვევს: როდესაც მიირთმევთ ტკბილს, ნახევრად მზა პროდუქტსა და ხორცს.
სინამდვილეში ამ პროდუქტების მიღება დაღლილობასა და შინაგანი სისუსტის შეგრძნებას იწვევს. მუდმივად შაქრის გარეშე ყოფნაც არ არის რეკომენდირებული, რადგან ის აუცილებელია სისხლძარღვებისა და ცილებისთვის, თუმცა აუცილებელია შაქრის რაოდენობის დაბალანსება.
ცუდად კონტროლირებადი გლუკოზის შემთხვევაში, თითები და ფეხები იკუმშება, მხედველობა ქვეითდება და თირკმელები იწყებენ გაუსაძლისი ტკივილების გამომუშავებას.
მეორე, რის გამოც ახალგაზრდობასა და სილამაზეს კარგავთ, ზედმეტად მოხარშული ან შემწვარი საკვებია.
მომზადების მეთოდიდან გამომდინარე, საკვებს შეუძლია ხელი შეუწყოს:
- სისხლძარღვების დაზიანებას ან შეხორცებას.
- სისხლში შაქრის დისრეგულაციას.
- ორგანიზმში ტოქსინების შეყვანას ან მათ მოცილებას.
მაღალ ტემპერატურაზე მოხარშული საკვების მიღება ხელს უწყობს ქრონიკულ ანთებას და სისხლძარღვთა გლიკაციას. თუ საკვები გაცხელებულია 300 გრადუსამდე, იწყება ქიმიური ცვლილებები, რომლებიც აზიანებენ ჩვენს ორგანიზმში არსებულ ცილებს. ნებისმიერი მშვენიერი პროდუქტი - ხორცი, ბოსტნეული, თევზი - აგრესიულად დამუშავებული, კარგავს თავის დადებით თვისებებს და ხდება უბრალოდ მავნე.
კარგი ამბავი ის არის, რომ ორგანიზმი თავად ბლოკავს გლიკაციის პროცესებს. მაგრამ თუ თქვენ არ დაეხმარებით მას, მაშინ ის შეწყვეტს პრობლემასთან გამკლავებას.