ჯადოსნური, ენერგიისმომცემი ფაფის მოსამზადებლად ყველა ბურღულეული გამოდგება, გარდა მანანისა და ქერისა.
მომზადება: 1 ჭიქა ბურღული მოხალეთ, მომინანქრებულ ქვაბში კი 2 ჭიქა წყალი წამოადუღეთ.
ბურღული ქვაბში ჩაყარეთ და შემდეგი ჯადოსნური სქემით მოხარშეთ: 7 წუთი მაღალ ცეცხლზე, 3 წუთი - საშუალოზე და 2 წუთი დაბალ ცეცხლზე. გამორთეთ და 12 წუთი თავდახურულად გააჩერეთ.
ტაფაზე გააცხელეთ 3 სადილის კოვზი კარაქი და დაუმატეთ წინასწარ მოხალული ზღვის მარილი. მარილიან კარაქში მორევით გახსენით 1 სადილის კოვზი დაფქული სელის თესლი. იგი ასუფთავებს თირკმელებს, კუჭ-ნაწლავის სისტემას და მთელ ორგანიზმს.
"ჯადოსნური ფაფა" უნდა გადაანაწილოთ და ჭამოთ მთელი დღის განმავლობაში, შვიდი დღის მანძილზე. არ დაგავიწყდეთ, თითოეული ლუკმა 21-ჯერ უნდა დაღეჭოთ.