წითელი ხახვი, თავისი სამკურნალო თვისებებით, უნიკალური ბოსტნეულია. მას შეუძლია შაქარში ქოლესტერინის შემცველობა შეამციროს, დადებითად ზემოქმედებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტზე და ამდიდრებს ორგანიზმს С ვიტამინით.
გთავაზობთ რეცეპტს, რომელიც ღვიძლს უკეთ მუშაობაში დაეხმარება.
საჭირო მასალა:
• 900 გრ შაქარი (უმჯობესია, ყავისფერი)
• 1 კგ წითელი ხახვი
გამოყენების წესი
დააბლენდერეთ ან გაატარეთ ხახვი ფაფისებური მასის მიღებამდე. დაამატეთ შაქარი.
დააყენეთ მასა 10 დღით.
შემდეგ გაწურეთ და შეინახეთ მინის ქილაში, მაცივარში.
მიიღეთ შაქრიანი ხახვი დღეში ორჯერ, 2 ს.კ. ჭამის შემდეგ 15 წუთში. ეს ელექსირი მომენტალურად მოხსნის ანთებას, აღდგება ღვიძლის ფუნქციები და გაქრება ისეთი სიმპტომები, როგორებიცაა: მწარე გემო პირში, თავის ტკივილი და დაღლილობა.