ესპრესო, კაპუჩინო, ლატე, ამერიკანო - ეს სახელწოდებები ყველასათვის კარგად ნაცნობია და სავარაუდოდ, თქვენი ფავორიტი ყავაც გაქვთ. თუმცა შესაძლოა არსებობდეს ყავის ისეთი სახეობები, რომელთა არსებობის შესახებაც შესაძლოა არც კი იცოდი. ჩვენ გავარკვიეთ, თუ როგორ ამზადებენ მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხეში ყავას. დღეს კი სწორედ მისი უდიდებულესობა ყავის საერთაშორისო დღეა.
კანარის კუნძულები: ბარაკიტო
- ეს არის ყავა რამდენიმე ფენისგან. როგორც თვითონ კუნძული, სავსეა სიამოვნებით, სიურპრიზებითა და აღმოჩენებით. მზადდება მოხარშული შედედებული რძით, ესპრესოს შოტით, დაფქული კოჭას მეშვეობით, ფორთოხლის ცედრით, რძის ქაფითა და საიდუმლო ინგრედიენტით - ყავის ლიქიორით. კაფეებში იყიდება პატარა მინის ჭიქით - იმისათვის, რომ ისიამოვნოთ გემოთი და ვიზუალით.
ვიეტნამი: კვერცხის ყავა
- ეს არის სასარგებლო ვიეტნამური სასმელი, რომელიც ყავის გულისგან, შაქრისგან, მოხარშული რძისა და რობუსტისგან შედგება. კრემისებური მასის ყავა ორგანიზმს ენერგიითა და ძალებით აავსებს, აგრეთვე, ჩვეულებრივად ანაცვლებს ლანჩს.
ამერიკა: ყავა ტოპინგით
- სწორედ ამერიკაში შექმნეს პირველად სასმლისგან ხელოვნების ნიმუში, შავ ყავაში ბევრი ინგრედიენტის დამატებით: ქლიავი, სიროფი, შოკოლადი, ყინულის კუბები - ეს ყველაფერი ერთად და ლიტრიან ჭიქაში. ნამდვილი კალორიების ბომბი, რომელიც ნელ-ნელა იწყებს მოქმედებას, უდრის საუზმესა და ლანჩს ერთდროულად.
მექსიკა: კოჭა შაქრით
- ამ ნათელ ქვეყანაში ყავა ხშირად კოჭათი და შაქრით მზადდება. ამასთანავე, ინგრედიენტები ბოლოს კი არა, წამოდუღების პროცესში ემატება, ხოლო კოჭას დაფქული სახით კი არა, მთელი ტოტით აგდებენ - ასე უფრო მეტად ენიჭება სასმელს სასიამოვნო გემო. მოამზადეთ დაბალ ცეცხლზე და დაუმატეთ ფორთოხლის ცედრა.
ფინეთი: ყავა ყველით
- ყავა ყველით ძალიან უხდება ერთმანეთს - თუკი ეს იცი, ნამდვილად მოგეწონება ფინური ყავა Kaffeost. ის გამოიყურება, როგორც მარშმელოუსა და კაკაოს სინთეზი. უბრალოდ, კაკაოს ნაცვლად - ყავაა, ხოლო მარშმელოუს ნაცვლად - ყველი. რეცეპტში გამოიყენება განსაკუთრებული ყველის სახეობა leipäjuusto. ზოგადად, ტრადიციული სკანდინავიური პურის ყველი მზადდება ირმის რძისგან. ვიზუალურად ძალიან ჰგავს კვიპროსის ჰალლუმს, ხოლო გემოთი - მოცარელას ჩედერით.
მაროკო: კარგად მოხალული ყავა რძით
- ყველა ოჯახს თავისი სტილი აქვს, მაროკოული ყავა ნებისმიერი ინგრედიენტის გამოყენებით მზადდება - აუცილებელი პირობაა ძალიან კარგად მოხალული ყავის მარცვლები და სანელებლებით მისი შეზავება. იყენებენ კარდამონს, კოჭას, წიწაკას. სასმელი იმდენად ძლიერია, რომ დიდი რაოდენობით რძესთან ერთად სთავაზობენ სტუმრებს, შედეგად კი ვიღებთ გემრიელ, ფაფუკ და რძიან ყავას.
თქვენ რომელი ყავა გიყვართ?წყარო