თქვენ შეგიძლიათ გააუმჯობესოთ საჭმლის მონელების პროცესი თქვენს დიეტაში „სწორი“ საკვების ჩართვით. კუჭისთვის ჯანსაღი დიეტის ერთ-ერთი მთავარი ფაქტორია ხილისა და ბოსტნეულის ჭამა. ხილი და ბოსტნეული ორგანიზმს აწვდის დიეტურ ბოჭკოებს. ისინი ასევე ამარაგებენ ორგანიზმს ბუნებრივი ფერმენტებით, რომლებიც ორგანიზმს საკვების სწორად მონელებაში ეხმარება.
კუჭის დიეტაში დიეტური ბოჭკოების შემცველი საკვების არსებობის გამო, თქვენ შეგიძლიათ გათავისუფლდეთ გულის კორონარული დაავადების, ბუასილისა და დიაბეტისგან. კუჭისთვის ასეთი დიეტის დამატებითი სარგებელი არის კოლორექტალური კიბოს რისკის შემცირება, ქოლესტერინის დონის დაქვეითება, გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომისგან თავის დაღწევა.
დიეტა კუჭისთვის: როგორ ვიკვებოთ?
ჭამის დროს - დალიეთ წყალი, დაღეჭეთ საკვები ნელა, არ იჩქაროთ. როდესაც ძალიან სწრაფად იკვებებით, მეტ ჰაერს უშვებთ მუცელში, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს გაზები. ღეჭვა ნერვულ სისტემას მონელების პროცესის დაწყების სიგნალს აძლევს, ამიტომ რაც უფრო მეტ ხანს ღეჭავთ, მით მეტ საჭმლის მომნელებელ წვენს გამოიმუშავებს თქვენი ორგანიზმი და მით მეტ სარგებელს მიიღებთ დიეტისგან.