დამწყები დიასახლისები ხშირად მაცივარში შეხედვისას, აღმოაჩენენ ხოლმე პროდუქტებს, რომლებიც გაფუჭებას იწყებს ან უკვე გაფუჭებულია.
ამ უსიამოვნების თავიდან ასაცილებლად, გთავაზობთ რამდენიმე ნაცად ხრიკს, რომლებიც ხილსა და ბოსტნეულს დიდხანს შეუნარჩუნებს სიქორფეს.
პროდუქტების მაცივარში შენახვა
ბულგარული წიწაკა
გამოცდილმა მზარეულებმა იციან, რომ ბულგარული წიწაკა განსაკუთრებულად უნდა შეინახო: შეახვიო თითოეული ქაღალდის ხელსახოცში.
მარწყვი
მარწყვის შენახვა დიდად არ განსხვავდება წიწაკის შენახვისგან. რა თქმა უნდა, თითოეული ნაყოფის ცალ-ცალკე შეფუთვა არ არის საჭირო, საკმარისია, ჯამში ჩააფინოთ ხელსახოცები.
ბადრიჯანი
ეს ბოსტნეული ძალიან მგრძნობიარეა ტემპერატურისა და სინათლის ცვალებადობისადმი. ამიტომ უნდა შეინახოთ მაცივარში მწკრივად და დააფაროთ ტომრის ნაჭერი.
კიტრი
მოათავსეთ კიტრი პოლიეთილენის პარკში და დააფარეთ სველი მარლა, რათა დიდხანს გაგიძლოთ.
პომიდორი
პომიდორი დიდხანს შეინარჩუნებს სიქორფეს, თუ ყუნწებით მაღლა დაალაგებთ და სათითაოდ ქაღალდს შემოახვევთ.
სტაფილო
სტაფილოს სიქორფეს 14 დღემდე შეუნარჩუნებთ, თუ კონტეინერში ჩაასხამთ წყალს და მოათავსებთ მასში გარეცხილ ბოსტნეულს.
ბოლოკი
ბოლოკის სიქორფის შენარჩუნება შესაძლებელია 7 დღემდე. ამისათვის შუშის ქილაში ჩაასხით 2 ს.კ. წყალი, მოათავსეთ ბოლოკი და დააფარეთ პოლიეთილენის თავსახური.
ავოკადო
თუ დაუმწიფებელი ავოკადო შეიძინეთ, მოათავსეთ ქაღალდის პარკში და ოთახის ტემპერატურის პირობებში დატოვეთ რამდენიმე დღით. როდესაც ნაყოფი დამწიფდება, მოათავსეთ პარკში ზიპ-ჩამკეტით და შეინახეთ მაცივარში.
სატაცური
სატაცურის შეძენისას, მოათავსეთ წყლიან ჭიქაში და შემდეგ მაცივარში. ამგვარად, მის ვარგისიანობის ვადას ორჯერ გაზრდით.
ბროკოლი და ფერადი კომბოსტო
ამ ბოსტნეულს უყვარს სინესტე. ვარგისიანობის ვადის გასახანგრძლივებლად, მოათავსეთ ბროკოლი ან ფერადი კომბოსტო წყალში და დააფარეთ სველი ხელსახოცი. გამოუცვალეთ სითხე ხშირად.
ნიახური
შეახვიეთ ნიახური ფოლგაში და მოათავსეთ მაცივარში.