ყველა ყავის მოყვარულმა იცის, თუ როგორია სინამდვილეში გემრიელი ყავა,
ხოლო მათი უმრავლესობის არჩევანი კი სწორედ თურქულ ყავაზე ჩერდება. სწორი მეთოდით მომზადება ყავას განსაკუთრებულ გემოს და არომატს მატებს.
„მარაო“ გიზიარებთ თურქული ყავის სწორად მომზადების წესს.
- აუცილებლად მომზადებისთვის გამოიყენეთ სუფთა წყალი;
- წამოადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, რაც შეიძლება დიდხანს;
- იმისათვის, რომ ყავა არომატული იყოს, გამოიყენეთ წვრილი ყავის ასადუღებელი პატარა ტარიანი ჭურჭელი (ჯეზვე).
- დაუმატეთ 2-3 კრისტალი მარილი, რაც თურქებში საკმაოდ პოპულარული ხრიკია, მეტი არომატულობის მისაცემად.
- თუკი ტკბილი ყავის მოყვარული ხართ, გამოიყენეთ ყავისფერი დაფქული შაქარი.
- არ წამოადუღოთ ბოლომდე. როგორც კი ნახავთ, რომ ყავა იწყებს წამოდუღებას, გადმოდგით და იგივე ქმედება გაიმეორეთ 3-ჯერ.
- ნახევარი წუთით აცადეთ გაგრილება და შემდგომ დაასხით ჭიქაში.
გემრიელი ყავის მოდუღებისას, გაითვალისწინეთ, არ გამოიყენოთ ხსნადი ყავის მარცვლები. უმჯობესია, იყიდოთ მარცვლები და შემდგომ დაფქვათ.
წყარო:sovkusom