როგორ მოვადუღოთ თურქული ყავა სწორად? - Marao

როგორ მოვადუღოთ თურქული ყავა სწორად?

2020-07-21 11:24:01+04:00

ყველა ყავის მოყვარულმა იცის, თუ როგორია სინამდვილეში გემრიელი ყავა,
ხოლო მათი უმრავლესობის არჩევანი კი სწორედ თურქულ ყავაზე ჩერდება. სწორი მეთოდით მომზადება ყავას განსაკუთრებულ გემოს და არომატს მატებს.

Как варить кофе

„მარაო“ გიზიარებთ თურქული ყავის სწორად მომზადების წესს.

как варить кофе в турке

  • აუცილებლად მომზადებისთვის გამოიყენეთ სუფთა წყალი;

кофе в турке

  • წამოადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, რაც შეიძლება დიდხანს;
  • იმისათვის, რომ ყავა არომატული იყოს, გამოიყენეთ წვრილი ყავის ასადუღებელი პატარა ტარიანი ჭურჭელი (ჯეზვე).

варить кофе в турке

  • დაუმატეთ 2-3 კრისტალი მარილი, რაც თურქებში საკმაოდ პოპულარული ხრიკია, მეტი არომატულობის მისაცემად.

соль в кофе

  • თუკი ტკბილი ყავის მოყვარული ხართ, გამოიყენეთ ყავისფერი დაფქული შაქარი.

тростниковый сахар

  • არ წამოადუღოთ ბოლომდე. როგორც კი ნახავთ, რომ ყავა იწყებს წამოდუღებას, გადმოდგით და იგივე ქმედება გაიმეორეთ 3-ჯერ.

как сварить кофе

  • ნახევარი წუთით აცადეთ გაგრილება და შემდგომ დაასხით ჭიქაში.

когда разливать кофе

გემრიელი ყავის მოდუღებისას, გაითვალისწინეთ, არ გამოიყენოთ ხსნადი ყავის მარცვლები. უმჯობესია, იყიდოთ მარცვლები და შემდგომ დაფქვათ.

Related image

წყარო:sovkusom